LA CELEBRACIÓ D'UN MITE

Rossi corre el seu GP número 300 en MotoGP en plenitud de forma

El 'Doctor', que fa set anys que persegueix el seu desè títol mundial, continua lluitant contra dues generacions més joves de pilots

El seu atractiu es tan gran que una aficionada britànica va oferir fins a 3.500 euros en una subhasta d'una ONG per fer-se un 'selfie' amb ell

rozas39802105 silverstone  inglaterra  25 agosto 2017 valentino rossi  la 170826103135

rozas39802105 silverstone inglaterra 25 agosto 2017 valentino rossi la 170826103135

3
Es llegeix en minuts
Emilio Pérez de Rozas
Emilio Pérez de Rozas

Periodista

ver +

«Des de fora, resulta impossible veure i comprendre tota la seva grandesa». L'italià Massimo Meregalli, mànager de l'equip Movistar Yamaha, lidera els elogis que li plouen a Valentino Rossi, 38 anys, 359 grans premis (299 d'ells en MotoGP), ja ho veuen, demà complirà els seus 300 en la categoria reina, són els 300 de Rossi, lluitats amb la mateixa bravura i determinació que es comporten els guerrers del film de nord-americà Zack Snyder. I d'aquests 300, perdó, 299, n'ha guanyat 89, extraordinari percentatge només superat per Marc Márquez, que ha guanyat 32 dels 83 grans premis en MotoGP.

Rossi, naturalment, va ser, dijous passat, protagonista i estrella de la subhasta que, anualment, se celebra a Silverstone per recaptar fons per a l'ONG que, el 1996, va crear el nord-americà Randy Mamola, quatre vegades subcampió del món de 500cc, que es va començar dient Riders for Health (Pilots per la salut) i ara es diu Two Wheels For Life (Dues rodes per a la vida), presidida per Maria González, dona de Carmelo Ezpeleta, màxim responsable de Dorna i el Mundial.

Rossi segueix sent la gran icona del motociclisme mundial i el pilot que més aficionats atrau als circuits de MotoGP

El projecte consisteix a dotar diferents països africans (Zàmbia, Libèria, Nigèria, Kenya, Gàmbia, Malawià i Zimbàbue) de motos perquè els metges es puguin desplaçar a vacunar els nens i atendre les dones embarassades, i puguin reduir, sensiblement, la mortaldat a les zones més delicades d'aquests set països africans, que, com molts altres, necessiten aquesta ajuda.

Una subhasta amb grans sorpreses

Doncs bé, en la subhasta de dijous es van recollir més de 80.000 euros i, en el total del cap de setmana, seran gairebé 250.000 euros els que es recaptaran. Rossi sol ja va generar 15.000 euros. L'estrella va ser una noia local, Kirsten Tilley, que va arribar a pagar, licitant, fins a 3.500 euros per fer-se un 'selfie' amb el 'Doctor', que va ser, evidentment, un dels grans protagonistes del dia.

La grandesa de Rossi, que, com la resta de magnífics, té contracte en vigor fins a finals del 2018 i no es pensa plantejar el seu futur fins al maig o el juny de l'any que ve (tots el donen per renovat), se centra no només en la grandesa que assenyala Meregalli sinó, com reconeix Aleix Espargaró, «en la passió que posa en la seva feina i, sobretot, en la seva capacitat, enorme, per suportar la pressió de seguir sent l'estrella del Mundial. Jo sé què és ser Aleix i, la veritat, no m'imagino què pot ser suportar 15 vegades més responsabilitat que jo».

Andrea Divizioso diu que «un no neix Valentino Rossi o Marc Márquez, tots naixem iguals, així que per ser Vale un s'ho ha de treballar i construir-te tot el que tens». «Rossi és molt valent», indica Dovi, que creu que «tot t'ha d'ajudar: país on neixes, família, ambient, amics…i, sobretot, no equivocar-te en les decisions quan comences a dependre de tu mateix, quan ja no ets un nen».

“Un no neix Valentino Rossi o Marc Márquez, un s'ha de construir a poc a poc el seu propi camí. El que ha fet 'Vale' és 'bravísimo', molt d'admirar, sí”

Andrea Dovizioso

Pilot oficial de l'equip Ducati

«Jo segueixo pensant que el més gran de Vale és estar en el grup de candidats a la victòria de cada gran premi, per exemple, el de diumenge que ve aquí, a Silverstone, amb 38 anys», afegeix Márquez. «Quan em pregunten fins quan correré penso en ell i, sí, només seguiré si puc guanyar», diu el tricampió de MotoGP més jove de la història i líder d'un dels campionats del món més disputats de les últimes dècades.

Els elogis del seu excompany Lorenzo

«És magnífic per a tots que Vale segueixi entre nosaltres», reconeix Jorge Lorenzo, que el va derrotar quan va compartir equip i moto a Yamaha. «Rossi fa molt gran aquest campionat i se li ha d'agrair que faci que tothom es fixi en nosaltres, en les nostres carreres. Lluita com el primer dia, es prepara com el primer dia, sent la passió del primer dia i això és el que el fa feliç i el fa disfrutar del que més li agrada: les carreres».

Notícies relacionades

El primer dia de Silverstone li van preguntar a Rossi què sentia la vigília del seu GP 300 en la categoria màxima. «Doncs que és una sensació molt bonica, sí, molt, que em fa veure ¡que vell que soc!»