NOVA MANIFESTACIÓ 'MATARÓ ES QUEDA A ESPANYA'

Agredeixen un home a cops de puny a Mataró després d'una manifestació per la unitat d'Espanya

Els promotors de la manifestació, que ha agrupat 1.800 persones segons la policia, condemnen i lamenten els fets

Imatge de la manifestació a favor de la unitat d’Espanya que s’ha celebrat aquest dissabte a Mataró. 

Imatge de la manifestació a favor de la unitat d’Espanya que s’ha celebrat aquest dissabte a Mataró.  / JOAN SALICRÚ

2
Es llegeix en minuts
Joan Salicrú / ACN

Un grup d'ultradreta ha agredit a cops de puny un home de 29 anys aquest dissabte a la tarda després de la manifestació per la unitat d'Espanya que s'ha fet als carrers de Mataró.

Segons fonts policials, els fets han tingut lloc a les 19.10 h a prop del carrer Fray Luis de León, on un grup d'unes 15 o 20 persones ha increpat la víctima, que sortia de casa seva en aquell moment, i li han exigit que cridés "viva España".

Segons ha denunciat el Comitè de Defensa de la República (CDR) a Mataró, com que no atenia la petició dos d'ells li han donat diversos cops de puny a la cara. 

A causa de l'agressió, l'home ha resultat ferit de poca gravetat i ha sigut traslladat en una ambulància del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) a l'Hospital de Mataró. Per ara, la víctima encara no ha denunciat formalment els fets als Mossos d’Esquadra.

Davant aquests fets, el CDR de Mataró ha convocat ja per a aquest diumenge a les 18 hores una concentració a la plaça de Cuba de Mataró per “mostrar el rebuig a les agressions de l'extrema dreta”.

L'alcalde de Mataró, David Bote (PSC), per la seva banda, ha condemnat també l'agressió a la xarxa social Twitter: “Condemno rotundament l'agressió d'aquesta tarda i qualsevol tipus de violència. El cas està en mans de @mossos”.

Els promotors condemnen els fets

El grup promotor de la manifestació a favor de la unitat d'Espanya s'ha desvinculat totalment dels fets i els ha condemnat en declaracions a EL PERIÓDICO: “Condemnem aquests fets i qualsevol acte de violència que es pugui cometre, ho lamentem profundament. La manifestació ha transcorregut de manera absolutament pacífica des de principi a fi, en un ambient familiar. Qualsevol que hagi estat allà ho ha vist”, ha afirmat José Casado.

Segons dades de la policia local, han participat de la manifestació unes 1.800 persones, tot i que l'organització eleva aquesta xifra fins als 5.000.

Sota el lema 'Mataró es queda a Espanya', ha començat a la plaça Rafael de Casanova, al barri de Cerdanyola, i s'ha acabat davant de l'Ajuntament cap a les 19 hores. Durant el recorregut, els manifestants han proferit crits com “Puigdemont, a presó” o “Que no ens enganyin, Catalunya és Espanya”.

Aquesta és la segona manifestació a favor de la unitat d'Espanya que es produeix a Mataró en menys d'un mes. L'anterior va tenir lloc el dissabte 7 d'octubre i va congregar 1.500 persones segons la policia local. 

Notícies relacionades

Els convocants, segons assegura José Casado, són un grup de veïns no vinculats a cap partit polític que van decidir portar a terme una manifestació per contrarestar les que organitza el món independentista a la ciutat. A la capçalera de la manifestació, de totes maneres, figuraven els caps del grup municipal del PP (José Manuel López) i de Plataforma per Catalunya (Mònica Lora), així com el regidor de Ciutadans Víctor Paramés.

Més notícies de Mataró