La cancel·lació de la Festa al Cel 2016 a Mataró costarà 46.000 euros a les arques municipals

Quan es va anunciar la decisió, el juliol passat, es va parlar d'una quantitat entre 50.000 i 70.000 euros

La Patrulla Àguila realitza algunes acrobàcies durant la demostració aèria de la Festa al Cel, aquest diumenge.

La Patrulla Àguila realitza algunes acrobàcies durant la demostració aèria de la Festa al Cel, aquest diumenge. / JORDI BATALLER (ANC)

1
Es llegeix en minuts
JOAN SALICRÚ / MATARÓ

La cancel·lació de la Festa al Cel 2016 a Mataró costarà al final a les arques municipals 46.000 euros, una mica menys de la quantitat apuntada per l'alcalde de la ciutatDavid Bote, just el dia que es va anunciar la decisió i que es movia en un marge d'entre 50.000 i 70.000 euros. 

L'Ajuntament ha donat a conèixer a la Comissió Municipal Informativa de l'Àrea de Serveis Centrals, Ocupació i Promoció Econòmica aquest dijous que ha liquidat tots els contractes firmats amb diferents empreses per fer possible la que hagués estat la tercera edició d'aquest esdeveniment a la ciutat i que el resultat final és una mica millor de l'esperat.

En concret, l'Ajuntament havia adjudicat set contractes per valor de 229.345,49 euros, IVA inclòs, i el cost total de liquidació d'aquests contractes ja firmats per a l'esdeveniment aeri finalment ha estat de 46.058,02 euros.

Aquests diners s'han abonat en concepte dels treballs que les diferents empreses ja havien executat fins al moment en què es van rescindir els contractes.

Per a l'organització de la Festa al Cel, l'Ajuntament va convocar dos concursos públics per contractar tant la gestió de la graella d'aeronaus participants (Aeroclub Barcelona-Sabadell), com la producció, logística i recerca de patrocinadors de l'esdeveniment (Activitats d'Oci i Educació, SL-Swolf Group). En no realitzar-se el festival aeri, aquests dos contractes es van cancel·lar.

A part, també s'havien firmat cinc contractes més per diferents conceptes que també es van rescindir: dispositiu marítim, pla d'autoprotecció, assistència heliportuària, lloguer de sistema de ràdio digital i captació de patrocinis.

El cost total de la Festa al Cel a Mataró era de 525.000 euros per cada edició. D'aquests, l'Ajuntament estava compromès a invertir-ne 225.000, però els restants 300.000 va decidir que havien de sortir de l'àmbit privat. No obstant, a dos mesos de la celebració de l'acte, els responsables municipals només havien aconseguit emparaular aportacions per valor de 97.000 euros, cosa que va fer prendre la decisió de cancel·lar-lo.

L'ANY QUE VE, A SANTA SUSANNA

Notícies relacionades

Finalment, l'edició de 2016 de la festa no va arribar a celebrar-se i la població que ha decidit acollir l'esdeveniment serà Santa Susanna, al nord de la comarca del Maresme. Ho farà el setembre de 2017, d'aquí sis mesos.

Més notícies de Mataró

Temes:

Festes