FRASES DESPECTIVES

L'ONU acusa Trump de "racista" per parlar de "països de merda"

L'Alt Comissionat per als Drets Humans ha lamentat els comentaris despectius del president dels EUA sobre Haití i el Salvador

1
Es llegeix en minuts
Idoya Noain
Idoya Noain

Corresponsal als EUA

Ubicada/t a EUA

ver +

L'oficina de l'Alt Comissionat de les Nacions Unides per als Drets Humans ha qualificat aquest divendres de "racistes" els comentaris del president dels Estats Units, Donald Trump, sobre el Salvador i Haití, que va dir que són "forats de merda".

"Aquests comentaris del president dels Estats Units són sorprenents i vergonyosos. Ho sento, però només poden ser definits com a racistes", ha afirmat en roda de premsa el portaveu de l'Oficina, Rupert Colville.

Notícies relacionades

Aquest dijous, en una reunió sobre immigració al Despatx Oval, el president dels Estats Units va qualificar de “països de merda” Haití, diverses nacions de l'Àfrica i el Salvador i va expressar la seva preferència perquè els EUA rebin immigrants de països com Noruega. Precisament dimecres Trump es va reunir amb la primera ministra d'aquest país.

Revelació de 'The Washington Post'

Trump mantenia una reunió amb congressistes republicans i demòcrates que busquen un acord sobre immigració que salvi els dreamers, que van arribar de petits sense papers als EUA. Segons ha revelat The Washington PostThe Washington Post, quan li van presentar propostes que inclouen proteccions per a ciutadans de països de l'Àfrica, el Salvador i Haití, el president va preguntar: “¿Per què tota aquesta gent de països de merda venen aquí?”.