Trump diu que el Salvador i Haiti són "forats de merda"

El president dels EUA suggereix que s'estima més immigrants de Noruega que de certs països centreamericans i africans

zentauroepp41396456 us president donald j  trump waves before boarding airforce 180103091823

zentauroepp41396456 us president donald j trump waves before boarding airforce 180103091823 / NICHOLAS KAMM

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Washington

El president nord-americà, Donald Trump, va dir aquest dijous "forats de merda" a el Salvador, Haití i diversos països africans, i va suggerir que preferiria rebre als Estats Units més immigrants de Noruega en lloc dels d'aquestes nacions, segons informa el diari The Washington Post.

"¿Per què tenim tota aquesta gent de països (que són un) forat de merda venint aquí?", va afirmar Trump durant una reunió amb legisladors a la Casa Blanca, d'acord amb el diari, que citaes dues fonts familiaritzades amb la trobada. Trump va reaccionar així quan dos senadors li van plantejar un projecte de llei migratòria que atorgaria visats a alguns dels ciutadans de països que han estat retirats recentment del programa d'Estatus de Protecció Temporal (TPS), com el Salvador, Haití, Nicaragua i Sudan.

El governant va suggerir llavors que els Estats Units hauria de portar més immigrants de països com Noruega, amb la primera ministra dels quals es va reunir aquest dimecres, d'acord amb el Post. Els comentaris de Trump van sorprendre els legisladors presents a la cita, segons el diari, que no aclareix si el president es referia també a Nicaragua amb el seu exabrupte.

Per l'abolició de la loteria de visats

Notícies relacionades

El projecte de sis senadors bipartidistes eliminaria l'anomenada "loteria de visats" que cada any assigna 50.000 vises a ciutadans de països amb una baixa taxa d'emigrants als Estats Units, un mecanisme que beneficia majoritàriament països d'Àfrica. Segons va dir a Efe una font del Senat, que va demanar l'anonimat, la meitat d'aquests visats beneficiaria els que fins ara estaven protegits pel TPS, i l'altra meitat estaria reservada a immigrants que demostressin qualitats professionals que mereixessin la seva entrada als EUA, el famós "mèrit" que defensa Trump. 

L'acord també obriria un camí a la ciutadania per a més d'un milió de joves indocumentats que van arribar de petits al país, coneguts com "somiadors" ("dreamers"), i concediria més d'1.000 milions de dòlars per projectar i construir una barrera física a la frontera amb Mèxic.