Homes armats assalten el principal hospital de Kabul i s'atrinxeren als pisos superiors

L'edifici hospitalari està molt a prop de l'Ambaixada dels Estats Units i les autoritats han informat de dos morts i 12 ferits

zentauroepp37588290 afghan national army  ana  soldiers descend from helicopter 170308102953

zentauroepp37588290 afghan national army ana soldiers descend from helicopter 170308102953 / MOHAMMAD ISMAIL

1
Es llegeix en minuts

Homes armats vestits de metges han atacat el principal hospital de Kabul, el Sardar Daud Khan. El Ministeri del Defensa ha informat que "tots els pacients han sigut evacuats" o posats fora de perill a l'interior del centre sanitari, que acull 400 llits i que està situat en ple centre de la capital afganesa, molt a prop de l'Ambaixada dels Estats Units.

La situació encara no està controlada del tot i se segueixen sentint trets i explosions al conegut com a barri de diplomàtics de Kabul, on està ubicat l'hospital, al garatge del qual ha esclatat un cotxe bomba. L'Ambaixada dels Estats Units ha demanat a través d'altaveus als veïns que es quedin a casa seva.

El Ministeri de Sanitat ha donat un balanç de dos morts i 12 ferits, encara que no ha precisat si es tracta de membres de les forces de l'ordre, de personal mèdic o de pacients. El portaveu dels talibans,  Zabiullah Mujahid, no ha aclarit a AFP si estan darrere de l'atac: "No ho podem confirmar ni desmentir. Els nostres comandos locals no ens han indicat si es tracta d'una de les nostres operacions", ha indicat.

ATAC SUÏCIDA

L'atac ha començat quan un assaltant ha fet esclatar el cinturó d'explosius que portava adossat al cos davant la porta de l'hospital. Just després, tres homes vestits de metges i armats amb fusells d'assalt AK-47 i de granades han entrat a l'edifici i s'han fet forts a les plantes superiors.

"He vist com un home vestit de metge ha disparat amb un AK-47 als guàrdies de seguretat i als pacients que eren a la tercera planta. Jo he aconseguit escapar-me, però un amic meu ha sigut ferit", ha explicat a l'AFP un testimoni.

L'hospital Sardar Daud Khan és conegut per acollir ferits de les forces de seguretat però també dels insurgents.

Notícies relacionades

El cap del Govern afganès, Abdul·là Abdul·là, ha parlat de "diverses víctimes", sense precisar-ne el nombre, i ha dit que "mai" perdonarà "aquests criminals".

L'atac a l'hospital es produeix una setmana després del doble atac suïcida de l'1 de març contra les forces de seguretat a Kabul que va causar 16 morts i un centenar de ferits. El doble atac va ser reivindicat pels talibans.