CONCURSANT PECULIAR

El ramader 'magnífic' de 'Saber y ganar'

José Pinto ha arribat als 90 programes amb un premi de 55.000 euros

1
Es llegeix en minuts

José Pinto és un ramader de Casillas de las Flores, Salamanca, que ha arribat als 90 programes a 'Saber y ganar'. Quan va superar els 7.000 euros va passar a ser considerat un dels 'magnífics' del concurs i, abans de ser eliminat, va aconseguir els 55.000 euros.

Quatre mesos després d'haver arribat, aquest dimarts s'ha acomiadat del programa al perdre un repte, en què tan sols ha fallat la paraula 'solapar'. José Pinto ha sigut seguidor del programa des que va començar i va intentar concursar en moltes ocasions. Va enviar cartes durant més d'una dècada i, després de 16 anys participant en concursos semblants, va aconseguir entrar a 'Saber y ganar'. "És un somni fet realitat", va comentar aleshores a la 'Gaceta de Salamanca'.

Notícies relacionades

José Pinto és un apassionat de la cultura i afronta aquesta mena de concursos com un repte personal més que no pas com una oportunitat d'enriquir-se. "'Saber y ganar' és el programa més difícil i en què menys diners es guanya", argumenta. Les proves per poder concursar són molt complexes i d'àmbits molt diversos. Com que els participants no saben què els poden preguntar, José només es preparava la prova de la "calculadora humana", en què havia de solucionar set operacions matemàtiques en menys de 30 segons. 

El ramader salmantí ha sigut un dels concursants més carismàtics del programa. En una ocasió, va començar a remenar el cos mentre el presentador, Jordi Hurtado, li preguntava quina era la cançó que sonava. A l'acabar el programa, la resta de concursants s'hi van unir per ballar quan sonava la sintonia final. Els espectadors han mostrat el seu suport a José Pinto a Twitter i dimecres, 'Saber y ganar' li farà un homenatge en directe.