AMB EL SEU SOGRE

França concedeix la Legió d'Honor a Salma Hayek

L'actriu mexicana està casada amb el magnat francès François-Henri Pinault

Salma Hayek amb François Henry Pinault, el setembre passat.

Salma Hayek amb François Henry Pinault, el setembre passat. / Luigi Costantini (AP)

1
Es llegeix en minuts

L'actriu mexicanaSalma Hayek, casada amb el magnat francèsFrançois-Henri Pinault, ha estat investida Cavaller de la Legió d'Honor de França, segons publica el butlletí oficial de l'Estat francès.

L'actriu, de 45 anys, va ser nominada a l'Oscar pel seu treball a la pel·lículaFrida,deJulie Taymor, en què donava vida a la cèlebre pintora mexicana, després d'haver-se fet un nom entre els grans de Hollywood gràcies a pel·lícules comDesperado, deRobert Rodríguez, oTraffic, deSteven Soderbergh.

Hayek, que s'acostuma a deixar veure a França a les llotges de Roland Garros o sobre l'alfombra vermella del Festival de Cannes, recentment va donar veu a Kitty Softpaws, la felina que acompanyaEl gat amb botes (Puss in Boots) a qui posa veu Antonio Banderas en l'última cinta d'animació de Dreamworks.

La intèrpret mexicana se suma així a la llista de noms cèlebres del cel·luloide que han estat condecorats per l'Estat francès, com l'actor britànic Michael Caine, el director nord-americà Steven Spielberg o els seus compatriota David Lynch o Clint Eastwood.

Acadèmia francesa

Notícies relacionades

El sogre de l'actriu, François Pinault, de 75 anys i fundador del grup de productes de luxePinault-Printemps-Redoute (PPR), va rebre la insígnia de Gran Oficial de la Legió d'Honor.

En l'extens llista de noms dels que van ser investits cavallers en data del 30 de desembre passat i publicada a començaments de 2012 també hi ha la secretària perpètua de l'Acadèmia Francesa, Hélène Carrère d'Encausse, l'exalpinista i exsecretari d'Estat d'Esport i Joventut Maurice Herzog, l'exdirector del Centre Nacional d'Estudis Espacials de França (CNRS), Michel Lefebvre.