L'AMENAÇA SOBRE LA LLIBERTAT D'EXPRESSIÓ

'Mongolia' respon a la croada contra l'humor amb un Crist 'trans'

La revista satírica munta un pal·li celestial per a Carrero Blanco a la contraportada

mong-54-portada-2

mong-54-portada-2

1
Es llegeix en minuts
Iosu de la Torre
Iosu de la Torre

Coordinador de Podcast.

ver +

La revista satírica sense missatge 'Mongolia' intervé en la croada contra l'humor: el número d'aquest mes, ja als quioscos, dedica la portada a un Déu 'trans' i la contraportada construeix un Carrero Blanco que puja al cel amb perxa sobre un grup de natzarens en processó que porten un Dodge Dart com el que transportava l'almirall el dia de l'atemptat al carrer de Claudio Coello de Madrid.

El Jesucrist d'aquest no especial Setmana Santa que etiqueten amb 'especial sant sudari', és home i dona a la vegada, du una mitja barba, mostra el pit esquerre i sosté en una mà una reproducció de l'autobús del #hazteoír i a l'altra un porro encès (¡Ave Maria!). Sobre aquesta il·lustració, tres missatges: 'Déu té penis', 'Déu té vulva' i 'Que no t'enganyin'.

"Si Déu està en tots nosaltres representant la Humanitat completa, i la Humanitat té penis, vulves o les dues coses, Déu podria tenir un penis, una vulva o inclusivament les dues coses. Al final només són penis, només són vulves o les dues coses...", reflexionen els de 'Mongolia'.

CINC ANYS PROVOCANT

La revista satírica va publicar la Setmana Santa del 2016 una portada amb la imatge del Sagrat Cor de Jesús al crit de ¡Visca Crist Gai! La festa coincidia llavors amb el Dia de l'Orgull Gai. També va quedar registrat per a la posteritat el debat espectacle muntat amb el cantautor Javier Krahe sobre religió i política.

Notícies relacionades

Al capdavant de 'Mongolia' hi ha els editors Darío Adanti, Rapa Carballo, Edu Galán, Pere Rusiñol i Gonzalo Boye.

'Mongolia' va publicar el seu primer número fa cinc anys. Va néixer com a revista, ara també té format d'espectacle ('Mongolia, el Musical 2.0') i ha editat sis llibres. La majoria de les seves provocacions han desfermat les ires de sectors ultraconservadors, especialment a la xarxa Twitter, on els recorden que amb Al·là no s'atrevirien.