EL PARTIT DEL COLISEUM

El València s'encalla a Getafe (1-0)

L'equip de Marcelino cau davant un rival que va jugar amb 10 des del minut 25 i es queda a cinc punts del Barcelona

undefined41176671 graf3193  getafe  madrid   03 12 2017   el delantero del get171203171014

undefined41176671 graf3193 getafe madrid 03 12 2017 el delantero del get171203171014 / Juan Carlos Hidalgo

2
Es llegeix en minuts
Antonio Merino

El Coliseum es va empassar les esperances del València de situar-se a dos punts del Barcelona. Va ser incapaç d’imposar-se a un equip que va jugar amb 10 des del minut 25 per l'expulsió d’Arambarri i va encaixar la primera derrota de la temporada amb el gol de Bergara. Lluny de reaccionar, l’equip de Marcelino va xocar amb Guaita fins a firmar una derrota que el deixa a cinc punts del líder i li impedeix superar el rècord de 13 jornades sense perdre, en poder de Rafa Benítez des de la campanya 2001-2002.

Festa a Getafe, un equip que no només li va plantar cara al segon classificat sinó que el va superar en moltes fases del matx. Ni tan sols veure’s amb un menys per les dues grogues que va veure Arambarri en només cinc minuts va distreure l’equip de Bordalás, que va apujar la intensitat en un partit molt travat i amb moltes targetes. 

Igualtat

La igualtat va presidir una primera part en què el control va ser més del Getafe, mentre que el València buscava els contraatacs com a principal arma. Parejo va començar a posar a prova la solvència de Guaita en tres llançaments de falta, que van ser tot el bagatge ofensiu de l’equip de Marcelino a la primera meitat.

Al davant, el Getafe seguia buscant la porteria de Neto amb un excel·lent Jorge Molina liderant les operacions. L’àrbitre va anul·lar un gol a Amath per fora de joc (m. 24). Un minut després va arribar l’expulsió d’Arambarri al veure la segona groga. En una acció amb Montoya, va tocar la pilota amb l’esquerra, però amb la dreta es va emportar el lateral del València.

Ocasions locals

Notícies relacionades

Semblava el punt d’inflexió del partit, però no va ser així perquè l’equip de Bordalás no va rendir-se i fins i tot es va poder avançar en un cop de cap de Jorge Molina que va sortir alt (m. 39). Més clara encara va ser l’ocasió d’Ángel, que va rebre la pilota de Jorge Molina i va tenir temps de col·locar-se la pilota davant Neto, tot i que el seu xut creuat va sortir desviat (m. 52).

Va ser l’últim avís abans que Bergara aprofités un rebuig per xutar amb força des de fora de l’àrea i veure com la pilota acabava dins de la porteria de Neto després de tocar en Paulista. El gol va desencadenar un vendaval del València sobre la porteria de Guaita buscant la igualada, però el Getafe va aguantar. Parejo va llançar una falta al pal quan faltava un quart d’hora per al final i Soler va veure com Guaita salvava el triomf del seu equip amb una gran intervenció en el temps afegit poc abans que esclatés la festa a les grades del Coliseum.  

Getafe, 1; València, 0