ENSOPEGADA A BILBAO (2-0)

El Girona suma la primera derrota a Primera a San Mamés

Muniain i Aduriz donen el triomf a un Athletic que va espessir el partit segons la seva conveniència (2-0)

zentauroepp40043384 gra199  bilbao  10 09 2017   el defensa del athletic de bilb170910174308

zentauroepp40043384 gra199 bilbao 10 09 2017 el defensa del athletic de bilb170910174308 / LUIS TEJIDO

2
Es llegeix en minuts
Jordi Danés / Bilbao

Va caure a San Mamés el Gi-rona, que ja sap el que és perdre a Primera Divisió. Els de Machín, ni van ser avassallats per l’Athletic ni tampoc gaire inferiors al rival, però van patir a les seves carns la duresa de l’elit per als nouvinguts. Els locals, amb molt poc, van resoldre el partit. Fins i tot al final va semblar que amb certa comoditat, ja que després del 2-0 el Girona no va saber donar resposta als gols d’Iker Muniain a la primera part i de l’etern Aduriz en els primers compassos del segon temps.

El Girona va fer una arrencada notable. Amo de la pilota i també del control del partit. Dominant totes les facetes del joc i sense patir en defensa. Només van faltar les ocasions. Hi va haver aproximacions, però totes les jugades van morir en la penúltima passada o en remats massa centrats o desviats, sense problemes per a Herrerín. El quadro de Machín es va trobar molt a gust i va silenciar San Mamés, cosa molt difícil. Va tenir una possessió alta i es va associar bé en curt, però no va trepitjar l’àrea. 

L’Athletic no va comparèixer fins al minut 24, però va ser per clavar un cop molt dur al Girona: l’1-0. El primer xut dels locals va acabar amb Gorka Iraizoz traient la pilota de les xarxes de la seva porteria. Va ser una acció per l’esquerra de Williams, que va centrar per baix i perquè Muniain rematés anticipant-se a l’àrea a dos visitants. 

Ovació per a Gorka Iraizoz

Amb gairebé res, l’Athletic es va avançar. Amb el gol, però, n’hi va haver prou per desactivar el Girona, que ja no es va trobar tan còmode sobre la impecable gespa. Als de Ziganda, la diana els va arreglar una tarda molt espessa i per primera vegada en tot el partit van tenir el Girona sota control. Tampoc va ser ni de bon el resultat de cap actitud especialment ofensiva. Només un domini territorial i pràcticament sense ocasions. L’única gairebé acaba en autogol d’Alcalá, però Iraizoz, molt aplaudit per la Catedral en el seu retorn, va fer gala dels seus grans reflexos i va evitar el 2-0 (m. 31) que hauria sigut un premi exagerat per a l’Athletic i un càstig excessiu per al Girona.

Notícies relacionades

Era important arrencar amb bon peu després del descans. I va semblar que el Girona tornava a agafar el pols al partit. Va monopolitzar la pilota en una jugada molt llarga que hauria pogut finalitzar en l’1-1. En el contraatac següent, però, l’Athletic va fer el 2-0. Va necessitar una transició de tres passades: pilota llarga per a Williams i assistència per a Aduriz, que no va perdonar (m. 53). 

El xoc ja se'ls va fer una muntanya als de Machín, que va intentar amb els canvis (van entrar Kayode, Douglas Luiz i Mojica) marcar un gol que els tornés al partit. No va ser així. L’Athletic va recórrer al seu ofici i no va deixar que el Girona li fiques la por al cos. Els visitants van tenir només pseudoocasions, però cap prou clara per aspirar a endur-se’n res de Bilbao.