Baptistao acosta l'Espanyol a Europa (0-1)

Un gol del davanter brasiler en el temps afegit li dona el triomf a l'equip de Quique davant un bon Leganés

undefined38074560 gra052  legan s  madrid   16 04 2017   el centrocampista del170416133402

undefined38074560 gra052 legan s madrid 16 04 2017 el centrocampista del170416133402 / Chema Moya

2
Es llegeix en minuts
ANTONIO MERINO / MADRID

Entre moltes altres característiques, el futbol compta amb la de redimir l'equip que es mereix un premi més petit. Això ha passat a Butarque, d'on l'Espanyol ha arrencat tres punts amb un gol de vaselina de Leo Baptistao al minut 92 després de veure com el Leganés no treia cap fruit del seu bon joc. El triomf acosta a llocs europeus l'equip de Quique, que no guanyava fora de casa des del febrer.

Una urpada li ha servit a l'Espanyol per enterrar un partit gris, en què s'ha vist dominat per un rival condicionat per la seva necessitat de sumar per posar més terra pel mig amb els llocs de descens, una posició que no ha visitat en tota la temporada. L'equip d'Asier Garitano es presentava a la cita matinal amb tres punts dels últims 15 i amb la llosa de no guanyar a casa des del 3 de març.

Al davant, l'Espanyol buscava mirar més de prop Europa en una cita en què sabia que l'esperava un rival amb el ganivet entre les dents. L'equip de Quique ha intentat respondre a la intensitat que ha destil·lat l'equip ‘pepinero’, l'actitud que havia demanat als seus homes el tècnic del conjunt ‘periquito’. No obstant, l'empenta del conjunt local treia del focus l'Espanyol, que intentava sense èxit imposar la qualitat de futbolistes com Jurado Piatti.

DIEGO LÓPEZ, UNA PARET

Amb els dos equips rivalitzant en imprecisions, les ocasions han arribat del costat de l'equip que hi ha posat més voluntat. Un error de Javi Fuego l'ha aprofitat Gabriel per posar a prova Diego López amb un tret amb l'esquerra des de fora de l'àrea (m. 10). Amb més errors que futbol, el partit ha quedat per a la proposta ofensiva de l'equip de Garitano, que ho seguia intentant davant la falta de resposta de l'equip català.

Diego López ha tornat a aparèixer per aturar un xut amb l'esquerra dins de l'àrea d'Adrián Marín després d'una doble retallada del jugador del Leganés (m. 19). Poc després ha tingut lloc la primera i única arribada de l'Espanyol a la primera meitat, en un intent de remat de Caicedo que no ha arribat a concretar. En aquell moment, El Zhar li donava el matí a la defensa rival, però també topava amb Diego López en un llançament després de deixar enrere dos rivals (m. 26).

OCASIÓ DE CAICEDO

Notícies relacionades

L'Espanyol ha intentat canviar la cara en la segona meitat. Ha avançat línies per sacsejar el partit i buscar l'àrea. Ho ha fet Caicedo en la millor ocasió del seu equip, però sol davant Herrerín, el jugador equatorià no ha aconseguit definir i el meta ha aturat el seu xut (m. 52). Aquest canvi de mentalitat en l'equip de Quique no ha frenat l'ímpetu dels locals, que han tornat a tenir una ocasió en una falta llançada per Gabriel i que ha aturat amb algun problema Diego López.

PROVIDENCIAL BAPTISTAO

Amb la pilota viatjant d'àrea a àrea, un centre de Jurado l'ha repel·lit el pal en una altra ocasió clara (m. 55). Eren els millors minuts d'un Espanyol que ha tornar a fer-ne de les seves al tram final del xoc. S'ha agafat a l'empat i ha especulat mentre el Leganés no deixava de creure. Diego López ha tornat a salvar el seu equip en un remat del Zhar (m. 85). Precisament, un error del jugador francès ha donat pas al contraatac que ha acabat Leo Baptistao. El brasiler s'ha plantat sol davant Herrerín, a qui ha batut de vaselina per tancar el triomf del seu equip. 

Leganés, 0; Espanyol, 1

Camp: Butarque (7.000).