Festa amb el Marc

El pivot de Memphis és un dels elegits a l'All-Star de la NBA que acull Nova Orleans

zentauroepp37311779 marcgasol170217134822

zentauroepp37311779 marcgasol170217134822 / MIKE BROWN

2
Es llegeix en minuts
LUIS MENDIOLA / VITÒRIA

Les estrelles de la NBA aparquen la competició i se'n van de festa. La celebració té lloc aquest cap de setmana a Nova Orleans, una ciutat a la riba del Mississipí que acollirà per tercera vegada l'All-Star, ja amb el pols recuperat i llunyans en la memòria els estralls que va provocar el Katrina el 2005, un dels més destructius huracans que es recorden. També serà la tercera aparició per a Marc Gasol (Sant Boi, 1985), instal·lat de nou entre els millors de la Lliga, integrant per mèrit propi d'aquesta plèiade d'estrelles que encapçalen Lebron James a l'Est i Stephen Curry a l'Oest

Marc Gasol ha recorregut el camí al seu propi ritme, seguint l'estela del seu germà Pau, a qui veia com un exemple quan tenia només 16 anys i tota la família es va traslladar a Memphis en una aventura incerta de la qual el Pau va sortir triomfador. Aquell adolescent ha acabat traçant el seu propi camí per trobar-se amb el Pau al cim.

Tots dos van oferir una imatge icònica per a l'esport a Espanya en el salt inicial de l'All-Star de Nova York el 2015, que ara es prolongarà a Nova Orleans amb el Partit de les Estrelles, la culminació d'una intensa agenda que es va iniciar aquest divendres amb el Partit de les Estrelles Emergents, amb presència d'Àlex Abrines, Willy Hernangómez i l'exsevillista Kristaps Porzingis, i que continuarà la matinada del dissabte al diumenge amb la disputa dels concursos: el d'habilitats, el de triples i el de mats.

«L'All Star de Nova York va ser un momento molt especial per moltes raons, em va deixar moments molt bonics, que són irrepetibles, com que va ser el primer al qual va anar la meva filla de cinc mesos», explicava Marc Gasol en una recent entrevista amb aquest diari. «El de Nova Orleans té d'especial que arriba després d'un any duríssim per la lesió. S'havien generat dubtes i tornar a un nivell alt, sense dolor al peu i que em surtin bé les coses, m'enorgulleix».

Renascut després d'una greu lesió en un os del peu, de la qual es compleix ara mateix un any, Marc Gasol ha recuperat el seu perfil d'un dels millors pivots de la competició. Els dubtes que podien existir sobre el seu retorn s'han dissipat completament en una temporada en què s'ha reinventat i evolucionat sobre la pista.

Notícies relacionades

Líder dels Memphis Grizzlies, amb els quals va firmar el 2015 un contracte multimilionari per 113 milions de dòlars i cinc temporades (uns 21 milions d'euros anuals), el pivot de Sant Boi ha fet un pas endavant en anotació com li demanava el seu nou entrenador, David Fizdale (anota 20,8 punts, 6,2 rebots, 4,3 assistències), i s'ha destapat amb un nou recurs en el seu repertori amb els llançaments triples (en suma 77 amb un 38,5% d'encert, quan en les seves vuit temporades anteriors només n'havia anotat 12) que el converteixen també en una amenaça exterior.

L'All-Star és un nou pas en una trajectòria enlluernadora, la d'una estrella que encarna la figura de l'antidivo, que viu un moment de plenitud tant professional com personal i que s'ha presentat a Nova Orleans després de conduir les sis hores i els 634 quilòmetres que el separen de Memphis en el seu Tesla elèctric, trencant esquemes. Una lliçó ecològica. Així és el Marc.

Temes:

Marc Gasol