LA LLIGA DE CAMPIONS D'HANDBOL

El Barça busca màgia per remuntar el Kiel

«El Palau ens ajudarà, però la feina l'ha de fer l'equip», avisa Pascual

jcarmengol33696301 barcelona  28 04 2016     xavi pascual   t cnico d160429185423

jcarmengol33696301 barcelona 28 04 2016 xavi pascual t cnico d160429185423 / JORDI COTRINA

2
Es llegeix en minuts
JOAN CARLES ARMENGOL / BARCELONA

La remuntada està servida. L'equip d'handbol del Barça ha d'eixugar avui com a mínim els cinc gols de desavantatge de l'anada a Alemanya davant el THW Kiel (29-24) per entrar per sisena vegada en set anys en la final four de Colònia (28 i 29 de maig). Per aconseguir-ho, Xavi Pascual i els seus homes compten amb la tan utilitzada màgia del Palau, però estan convençuts que també hauran de trobar un altre tipus de màgia, la del bon joc de l'equip, per consumar l'eliminació de l'equip alemany i tornar a estar entre els quatre millors a la Lliga de Cam­pions.

«La gent ens ha d'ajudar, i el Palau ens ajudarà, però la feina l'ha de fer l'equip. Hem de jugar millor que l'altre dia a Kiel perquè, si no, no passarem». Així de clar s'expressa Xavi Pascual, Pasqui, en les hores prèvies a un altre partit d'alt voltatge en el vell però emblemàtic pavelló blaugrana. El Barça, amb el seu públic darrere, ha materialitzat diverses remuntades en els últims anys, però també ha fallat (vegeu el gràfic). L'última, el 2012 davant el Copenhaguen, quan va ser impossible eixugar sis gols de desavan­tatge.

Aquesta diferència serà probablement la mateixa que el Barça haurà de forjar aquesta tarda (18.30 hores, Esport 3), ja que és possible que el THW Kiel anoti més dels 24 gols que l'equip blaugrana va ser capaç de marcar diumenge passat, de manera que el Barça haurà de guanyar de sis per evitar el valor més gran dels gols a domicili. «Som un equip que ens agrada córrer i imprimir un ritme alt de partit, i per això és possible que hi hagi més gols que a Kiel», assegura Víctor Tomás, el capità. L'extrem, com la resta de jugadors i tècnics, han pres bona nota de les coses que es van fer malament en l'anada (finalització, última passada, transicions tant de replegament com en contraatac) per evitar caure en els mateixos errors en el decisiu partit d'aquest dissabte. Ells hi posaran la seva màgia, sens dubte, però també esperen que un Palau ple d'incondicionals juguin el seu particular partit. Aquesta és la crida de Tomás: «Volem la grada a rebentar, amb un ambient hostil per al Kiel i que pressioni els àrbitres, perquè si ens donen un parell de pilotes, seran benvingudes. Els aficionats han de venir amb l'equipació blaugrana, si fa falta, per jugar el partit amb nos­altres».

Notícies relacionades

«L'INFERN DEL SUD» / Però Pascual, l'entrenador, no vol que tota aquesta posada en escena distregui els jugadors del que han de fer. «No puc controlar l'ambient, ni els àrbitres, ni el que faci el Kiel. Només he d'intentar que l'equip jugui bé. La màgia del Palau serà acollonant, d'això no es pot dubtar, però si nosaltres no fem bé la nostra feina, no hi haurà res a fer».

Però, de la mateixa manera que Pasqui no dubta del Palau, tampoc ho fa dels seus jugadors. «No dubto mai del meu equip i aposto que passarem. L'equip sortirà al 2.000 per cent i es deixarà la vida a la pista. ¿Algú pot dubtar d'això? En aquest equip, l'actitud no es negocia. Ens pot faltar encert, com l'altre dia a Kiel, però ho donarem tot a la pista», arenga el tècnic, que llança un últim prec: «Si venim de l'infern del Nord, espero que aquest sigui l'infern del Sud».

Temes:

Handbol