Alexis Continente: "Li vaig fer el color a la mare de Natalie Portman i vaig fer un salt"

Fa 10 anys que resideix a Londres, on batega Hollywood realment. Per les seves mans hi han passat desenes d'estrelles.

3
Es llegeix en minuts
Núria Navarro
Núria Navarro

Periodista

ver +

Alexis Continente (Barcelona, 1982) acaba d’agafar un vol a Londres per integrar-se en l’equip de rodatge de la segona part de Mamma mia! No, no serà el nou nòvio de Harry Bright (Colin Firth). Pentinarà Meryl Streep, Pierce Brosnan i Amanda Seyfried. En el català, que ha obert un saló –Conti– a l’avinguda Diagonal, hi confien totes les estrelles.

–Ja triga a explicar com ha aconseguit tocar els cabells dels famosos.

–Després d’agafar experiència i organitzar xous de formació per a Erayba, vaig veure que havia d’aprendre anglès. Vaig volar a Londres i vaig treballar en un saló de Shoreditch. Un amic de l’amo coneixia un perruquer que feia dobles de cine. Em vaig oferir per treballar a Blancaneu i la llegenda del caçador.

–¿Pentinant dobles?

–Sí. Allà vaig conèixer Luca Vannella, el perruquer de Chris Hemsworth. Començava el rodatge de Thor: El mundo oscuro i vaig convèncer Vannella que em deixés treballar-hi de franc. Només feia extres i dobles fins que, una tarda, em va dir que la mare de Natalie Portman estava de visita i em va preguntar si volia fer-li el color abans d’anar a una gala benèfica a Los Angeles. Li vaig fer el color, se’n va anar i al cap de dos dies el cap em va dir que ella volia que li donés la fórmula. I la setmana següent, la mateixa Natalie va demanar que li fes el color.

–¡Uau!

–Al veure’m amb Natalie, Chris va sol·licitar els meus serveis. A part de Thor, amb Chris he fet El caçador i Els venjadors. És molt simpàtic. La gent del cine és molt humana.

–¿De veritat?

–Com més grans, més educats i treballadors. Ara bé, no els facis enfadar perquè tenen molt d’ego. Són joves, guanyen molts diners, hi ha gent que intenta aprofitar-se d’ells. Normalment, la relació sempre comença de manera freda, però passes amb ells 12 i 14 hores diàries durant tres mesos i acabes sortint de festa.

–¿Amb qui ha sortit de festa?

–Amb Chris, Eva Green, Josh Hartnett, Judi Dench, Penélope Cruz...

–Va treballar a La momia. ¿Tom Cruise s’ha sotmès a la seva pinta?

–A Tom Cruise no se li poden tocar els cabells. L’home arriba i, encara que hi hagi el director, diu: «Això ho vull així, la llum la poses allà». És dels pocs que venen a treballar en helicòpter i té el seu propi equip de perruqueria. Un altre d’especial és Robert Downey Jr. No es posa res a la pell ni els cabells que abans no passi pel seu guru. 

–Johnny Depp hi deu estar a prop...

–¿Johnny? He treballat amb ell a Assassinat a l’Orient Express i li puc assegurar que a la indústria ningú parla malament d’ell. 

–¿Té per la mà Meryl Streep?

–No. Ni sé el color que porta ara, ni si treballaré sobre cabells o perruca.

–¿Perruca?

–Moltes actrius en porten. Nicole Kidman, que té els cabells molt fins, en porta una de tres quarts per aconseguir volum.

–¿Algun secret perquè se li rendeixin?

–Escoltar. I llegir molt entre línies. Si et diuen «¿no creus que...?», has de buscar una solució per oferir.

–¿Disfruta?

–Molt. Sobretot, amb les pel·lícules d’època. Vaig disfrutar a Sons of Liberty, ambientada al Boston del 1800, i a Exodus: Dioses y reyes, de Ridley Scott, on vaig tenir l’honor d’assistir Christian Bale i em vaig fer amic de María Valverde.

Notícies relacionades

–¿I per què diantre ha obert un saló a Barcelona?

–He passat 10 anys fora sense parar de rodar, i estava una mica perdut. Necessitava tenir un peu a Barcelona, a casa, on hi ha la família.