obertura del bmp

De la Serna demana "seny" a Catalunya per recuperar la via del creixement

El ministre de Foment inaugura el saló immobiliari en un clima de preocupació dins del sector

zentauroepp40583865 barcelona 18 10 2017 inauguraci n del barcelona meeting poi171018101533

zentauroepp40583865 barcelona 18 10 2017  inauguraci n del barcelona meeting poi171018101533
zentauroepp40585305 barcelona  18 10 2017  expositores en la  inauguraci n del s171018132756
zentauroepp40585320 barcelona  18 10 2017  expositores en la  inauguraci n del s171018132805

/

2
Es llegeix en minuts

El ministre de Foment, Íñigo de la Serna, ha insistit aquest dimecres en el missatge que llança el Govern central en els últims dies en relació amb la situació política de Catalunya i ha reclamat seny al Govern de la Generalitat per poder restablir la normalitat en la situació econòmica. Ha reclamat en diverses ocasions tornar a la normalitat: "És el principal factor per recuperar el desenvolupament de l'activitat econòmica", ha manifestat durant la inauguració del saló immobiliari Barcelona Meeting Point (BMP), aquest dimecres.

De la Serna s'ha fet portaveu de les males sensacions que existeixen en el sector immobiliari a Catalunya en aquests moments. "Hi ha molta preocupació" per la situació que s'ha generat, que en alguns casos es tradueix en l'alentiment de l'activitat, un missatge que també repeteix l'associació que agrupa les empreses del sector immobiliari.

El responsable de Foment ha enumerat les xifres que donen cos a la recuperació del sector immobiliari després d'una llarga crisi i que ens acosten a una producció de gairebé 150.000 vivendes. Però ha insistit en el missatge llançat en els últims dies pel Govern que la marxa de l'economia s'ha vist afectada per la situació política de Catalunya. Aquesta és la raó per la qual l'Executiu preveu un creixement menor el 2017, segons el pla pressupostari enviat a Brussel·les. Igualment espera un increment del dèficit públic en una dècima, del 2,2% del PIB, al 2,3%, per l'efecte de la inestabilitat política en el creixement econòmica.

El Govern central apel·la, per tant, a restablir la normalitat política: "És fonamental que es produeixi seguretat jurídica. Sense ella no hi haurà creixement", ha dit De la Serna. "Hem vist on porta aquesta situació: a la fuga d'empreses, expulsades per les decisions polítiques", ha afegit. I ha insistit que per preservar les bones expectatives econòmiques que encara es mantenen "cal que hi hagi estabilitat jurídica, un escrupolós respecte a la legalitat i un horitzó sense obstacles".

"El capital vol seguretat"

Notícies relacionades

En aquesta mateixa idea ha insistit el delegat especial del Govern al Consorci de la Zona Franca, Jordi Cornet, organitzador del saló BMP: "El capital vol seguretat jurídica. I no sé com traslladar la situació actual de Catalunya als inversors potencials", ha exposat en la seva intervenció.

Els representants del sector immobiliari -que fins ara no s'ha manifestat perjudicat per la situació política- comencen a témer que l'activitat es pari: "Ens arriba per part dels nostres associats que algunes operacions no s'acaben de completar. Els compradors prefereixen esperar a veure què passa", ha comentat el president de l'Associació de Promotors de Catalunya, Lluís Marsà.