Guindos afirma que el creixement del 2,5% aquest any està garantit "de manera àmplia"

El ministre assegura que l'alça del PIB serà del 0,7% en el primer trimestre

 

  / JUAN MANUEL PRATS

1
Es llegeix en minuts

El ministre d'Economia, Indústria i Competitivitat, Luis de Guindos, ha afirmat aquest dijous que l'evolució del PIB el 2016 ha sigut "molt positiva", amb una alça del 3,2%, per destacar la "qualitat" del creixement de l'economia espanyola. A més, ha estimat que el creixement del PIB en el primer trimestre serà, almenys, del 0,7% i que la previsió del 2,5% per al conjunt del 2017 "està pràcticament garantida de manera àmplia".

En una entrevista a RNE recollida per Servimedia, el ministre ha assenyalat que l'economia espanyola creix el doble que Europa i "no només és la intensitat del creixement, és la qualitat", ja que hi ha una "recuperació de la demanda domèstica i molta aportació de les exportacions". En aquest sentit, ha posat en valor la "qualitat dels fonaments del creixement", una "evolució molt positiva del mercat laboral".

Segons De Guindos, el primer trimestre del 2017 "continuarà amb un creixement positiu i de generació d'ocupació", ja que ha subratllat que s'ha entrat a l'any "amb una inèrcia molt positiva".

Notícies relacionades

En concret, ha assenyalat que els indicadors disponibles són "bons" i que entre el gener i el març del 2017 el PIB espanyol tindrà un creixement trimestral que, "almenys, serà similar al que hem tingut a la segona part del 2016, quan tant el tercer trimestre com el quart l'alça va ser del 0,7%.

Preguntat sobre si l'Executiu millorarà les previsions de creixement del PIB espanyol per a aquest any, fixat en el 2,5%, el ministre ha apuntat que "fem la revisió quan toca". En tot cas, ha volgut deixar clar que el creixement del 2,5% "està pràcticament garantit de manera àmplia", encara que ha subratllat que el Govern prefereix "sempre" ser "prudent".