Districtes

«La Trail Park Güell és més festa solidària que prova esportiva»

Domingo Alonso, en una de les seves moltes escapades a la muntanya.

Domingo Alonso, en una de les seves moltes escapades a la muntanya. / EL PERIÓDICO

2
Es llegeix en minuts
Óscar Hernández
Óscar Hernández

Periodista

ver +

Domingo Alonso Pedraza (Barcelona, 1975) és, a més a més de guàrdia urbà, el creador d'una carrera molt especial, la Trail Park Güell. Aquesta carrera destaca al calendari runner per recaptar diners per a projectes al tercer món a través de l'oenagé Un cim, un somriure, que va fundar Alonso amb el seu millor amic i company de treball, ja mort. El 2 d'abril, 500 corredors serpentejaran el parc de Gaudí i pujaran al Carmel. Un recorregut amb poc asfalt i moltes ­vistes.

-Corre per un amic.

-La Trail Park Güell va néixer com un homenatge al meu amic Juanjo Rojas, que va morir als 38 anys fent escalada a Grenoble. Va ser el 2014. Ell era com un germà. Vam treballar junts a la Guàrdia Urbana durant 10 anys i patrullàvem sovint al parc Güell. Ens agradava molt l'esport i vam crear l'oenagé Un cim, un somriure per ajudar persones que ho necessiten.

-¿Com van començar el projecte?

-Cada vegada que anàvem a un país a pujar alguna muntanya contactàvem amb una oenagé local i els portàvem diners i material que necessitaven. Hem anat a Ruanda, el Marroc, el Nepal. A Etiòpia hi vam portar i muntar una bomba d'aigua. Aquest any col·laborarem amb un projecte a Tanzània, on els nens han de recórrer molts quilòmetres per anar al col·legi.

-I la Trail Park Güell ajuda. 

-Es tracta d’una cursa cent per cent solidària. És el tercer any que organitzem la carrera amb la Guàrdia Urbana, l’ajuntament i Chiprunning. Amb Juanjo vam crear l’associació fa vuit anys, però va estar un temps inactiva perquè ell va morir i el mateix any jo em vaig trencar el maluc.

-És una carrera amb vistes.

-És un recorregut d'11 quilòmetres que comença i acaba al parc Güell. Pugem pel Carmel i hi ha unes vistes increïbles. A 300 metres d'altura, al Turó del Carmel, es disfruta d'una panoràmica de 360 graus de la ciutat. Encara que hi ha dorsals, xips i premis per als tres primers de cada categoria, és més una festa solidària amb component esportiu que una prova. A diferència d'altres carreres urbanes, a penes afectem el trànsit. Només hi ha un tram de 400 metres sobre asfalt.

Notícies relacionades

-Requisits per córrer.

-Queden poques places. La inscripció costa 20 euros i inclou samarreta, bossa amb productes de patrocinadors, avituallament, botifarrada i una festa final amb classes de zumba i música.