ELECCIONS MUNICIPALS 2015

Vidal Aragonès: "Tenim tres grans prioritats: feina, serveis públics i solidaritat"

El candidat de Cornellà en comú-Crida per Cornellà assegura que no pactaran amb el PSC ni amb la dreta i només es planteja ERC i ICV-EUiA com a possibles socis de govern

El candidat de Cornellà en comú-Crida per Cornellà, Vidal Aragonès, durant l’assemblea de divendres passat.

El candidat de Cornellà en comú-Crida per Cornellà, Vidal Aragonès, durant l’assemblea de divendres passat. / CORNELLÀ EN COMÚ

2
Es llegeix en minuts
QUERALT FLOTATS / Cornellà de Llobregat

L'advocat de Cornellà Vidal Aragonès participa en política des que era adolescent. Va néixer al barri de Sant Ildefons, viu al del Pedró i, des de divendres passat, és el candidat a l'alcaldia per la candidatura municipalista Cornellà en comú – Crida per Cornellà.

“Ho afronto amb orgull i amb la tranquil·litat de ser un mer representant d'una candidatura plena d'homes i dones amb gran honestedat i solucions per als problemes”, confessa.

Per Aragonès l'objectiu de la candidatura és doble: per un costat, explicar que “la resta de partits que es presenten a les municipals han recolzat governs que han desenvolupat polítiques antisocials i de model neoliberal”; i per l'altre, traslladar als votants la il·lusió i l'honestedat amb un programa de ruptura.

Una ruptura que passa per trencar la majoria absoluta del PSC, cosa que Aragonès dóna per feta. “El PSC no obtindrà més del 50% dels vots”, afirma. “El model del PSC-PSOE és el de vendre grans projectes, els negocis del futbol i obres faraòniques que no responen a les necessitats de la població. Aquí ja no mana el PSC, ho fa El Corte Inglés, el RCD Espanyol i les grans constructores”, afegeix.

Sobre el programa, Aragonès ressalta tres grans prioritats que es poden resumir en feina, serveis públics i solidaritat. “La gestió privada dels serveis públics ha de transformar-se en pública o d'economia social per generar treball. Els serveis públics han de ser de qualitat, amb tendència a la gratuïtat i fins llavors pagar-se sense rendes. Els impostos han de ser més solidaris: que pagui menys qui menys té”, explica.

Unes mesures que es completen amb la voluntat de reduir els ingressos de l'equip de govern per dedicar el diferencial a cobrir les necessitats bàsiques dels que més ho necessiten.

L'escenari després del 24-M és imprevisible però Aragonès no dubta a afirmar que “no pactarem amb el PSC per les seves polítiques de dretes durant 30 anys i per haver tingut dos dels seus líders locals (Balmón i Morlanes) la condició d'imputats. Tampoc pactarem amb les organitzacions de dretes: dreta extrema (PP), dreta regionalista (CIU) o dreta identitària (Ciutadans). Pel que fa a ERC, ICV i EUiA, amb programa a la mà i a través de ratificació la nostra en assemblea, decidirem”.

Notícies relacionades

I sobre el nombre de vots, “un bon resultat és ser la segona força política a guanyar les eleccions. Tothom sap que si no guanyem nosaltres continuarem amb el govern de les retallades i els imputats”, diu Vidal Aragonès.

Més notícies de Cornellà