Bouhanni reconforta el Cofidis amb un gran triomf a la Volta

Marc Soler es torna a exhibir i mostra tot el seu poder a les ordres de Valverde

Cofidis’ French cyclist Nacer Bouhanni celebrates as he crosses the finish line winning the fourth stage of the 97th Volta Catalunya 2017, a 194,3 km ride from Llivia to Igualada on March 23, 2017.  / AFP PHOTO / Josep Lago

Cofidis’ French cyclist Nacer Bouhanni celebrates as he crosses the finish line winning the fourth stage of the 97th Volta Catalunya 2017, a 194,3 km ride from Llivia to Igualada on March 23, 2017. / AFP PHOTO / Josep Lago / JOSEP LAGO (AFP)

3
Es llegeix en minuts
Sergi López-Egea
Sergi López-Egea

Periodista

Especialista en Periodisme esportiu i ciclisme

ver +

Encara no fa un any Nacer Bouhanni va guanyar al Critèrium del Dauphiné, mentre preparava un Tour que no va arribar a córrer, amb el més bell dels esprints que mai havia disputat. En aquella ocasió va veure que les casaques del Katuixa eren les millors per impulsar-lo cap a la victòria. Ahir, a Igualada, va comprendre que els seus rivals de l’FDJ, equip francès com el Cofidis, eren els apropiats per conduir-lo a la glòria. I fins i tot va tenir temps d’aixecar els braços i tocar el sol, el lema del seu patrocinador, que porta imprès al pit del mallot. Però, a diferència del que va fer a França el juny de l’any passat, no va llançar cops de puny a l’aire perquè en aquella ocasió corria entristit. S’acabava de morir el seu gran ídol, Muhammad Ali, el pòster del qual contemplava de petit a la seva habitació d’Épinal.    

Bouhanni és un paio curiós i gairebé únic en el món del ciclisme. Els seus avis van emigrar d’Algèria i es van establir a Épinal, una població dels Vosges, on ell va néixer fa 26 anys, al cap de pocs dies que Greg Lemond guanyés el seu tercer i últim Tour. Part del seu entrenament es basa en la boxa. Afirma que li treu tensió i li proporciona una gran millora cardiovascular. Perquè de fet ell volia ser boxejador de petit, encara que el seu pare li va treure la idea del cap, el va fer madurar com a corredor, el va apuntar a la Gendarmeria i es va convertir en el campió militar de França. La Gendarmeria, com la Guàrdia Civil a Espanya, tot i ser un cos policial, té estructura militar.

Però quan està enfadat és millor no topar-hi. Una vegada, al Tour de Turquia, sent Bouhanni un debutant i Alessandro Petacchi el patriarca dels esprints, el vell velocista italià va entendre que el jovenet francès l’havia tancat i li va llançar un cop de puny. I per l’esquena. Greu error, perquè Bouhanni dormia en el seu mateix hotel i va estar tota la nit buscant-lo. Petacchi ni es va atrevir a baixar al menjador a sopar. L’endemà, cara a cara, amb Bouhanni més calmat, Petacchi va admetre el seu error. «No tornis a fer-ho mai més», li va dir Bouhanni. Des d’aleshores ningú li esternuda en un esprint. Ahir, a Igualada, va aconseguir la seva tercera victòria a la Volta. Dilluns, a Calella, es va haver de conformar amb la segona plaça al perdre la victòria davant l’italià Davide Cimolai, segon a Igualada, per escàs marge.

Va vèncer després del gran espectacle que Marc Soler, el ciclista de Vilanova i la Geltrú, va protagonitzar després de coronar-se el Turó del Puig. Alejandro Valverde, el seu cap de files, li va dir que provés, que trenqués el pilot, que ho fes tot pols. El murcià es va llançar a la seva estela i Chris Froome no va voler perdre’s la funció que va finalitzar a cinc quilòmetres de la meta, a 5.000 metres del triomf anunciat de Bouhanni.

Notícies relacionades

Tejay van Garderen arribarà avui de líder a la sortida de Valls, camí de lo Port, en el que suposa l’etapa reina de la Volta 2017, en una jornada en què no s’espera que hi hagi els problemes d’ahir, quan van haver de neutralitzar-se els primers 58 quilòmetres per la nevada que queia a la Cerdanya. 

Totes les classificacions a la pàgina oficial de la Volta.