MENOR IMPACTE MEDIAMBIENTAL

Barcelona duplicarà la generació municipal d'energia solar en dos anys

L'ajuntament destinarà 12,3 milions a instal·lar plaques solars en 48 edificis i equipaments públics

El consistori cedirà cobertes i espais públics perquè inversors privats generin energia

vvargas15539644 barcelona  barcelones  23 03 2011     barcelona   presentaci170410140706

vvargas15539644 barcelona barcelones 23 03 2011 barcelona presentaci170410140706 / JOAN PUIG

1
Es llegeix en minuts
Víctor Vargas Llamas
Víctor Vargas Llamas

Periodista

ver +

Barcelona preveu duplicar la generació elèctrica municipal procedent d’energia solar en els pròxims dos anys, mitjançant l’habilitació d’instal·lacions solars, sobretot en espais i cobertes, tant en edificis municipals, com a través d’incentius a ciutadans i empreses, amb l’objectiu de donar un impuls a aquesta forma de generar energia sense impacte en el medi ambient. L’ajuntament destinarà una partida que rondarà els 15 milions en aquesta estratègia, sumant desemborsaments directes i subvencions a inversions privades, segons va anunciar ahir la tinenta d’alcalde d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, Janet Sanz.

El principal objectiu és passar dels 1,8 megawatts de potència (MWp) actuals que proveeixen instal·lacions municipals als 3,9 MWp de potència fotovoltaica instal·lada, un horitzó que també «permetria doblar el ritme d’instal·lació respecte al mandat anterior», segons va exposar la regidora. En el conjunt de la ciutat, hi ha 12,4 MWp de potència, va subratllar el regidor d’Energia, Eloi Badia, que ha marcat la meta dels 15 MWp per al 2019. 

INTERÈS GENERAL

Es destinaran 12,3 milions a la col·locació de plaques solars en 48 edificis i instal·lacions municipals –10 col·legis, 10 biblioteques, 18 equipaments i 10 espais a l’aire lliure–, alhora que se subvencionarà el 60% dels 3,3 milions d’inversió privada per a cobertes particulars. Les altres dues línies d’actuació seran 300.000 euros de desemborsament públic en espais privats –en llocs com cobertes i parets mitgeres d’edificis–, i 1,3 milions d’inversions privades en cobertes municipals.

Notícies relacionades

En aquest últim cas, es posaran a disposició del teixit empresarial mitjançant concurs de concessions, probablement a 20 anys, i a través de la llei de mecenatge, apel·lant a l’argument que la generació d’energia és una activitat d’interès general.

Badia va detallar que la iniciativa, que s’activarà sobre el terreny entre finals d’aquest any i principis del que ve, preveu que l’ajuntament cedeixi cobertes d’edificis i espais municipals «de màxima radiació» per a la inversió d’empreses o particulars, com per exemple centres esportius municipals.