Després del seu comiat

Jesús Álvarez, defraudat amb TVE després de la seva jubilació: «No han tingut en compte tot el que he donat»

El periodista ha criticat la cadena pública i els seus directius per «les formes» que van tenir amb la seva marxa

Jesús Álvarez, defraudat amb TVE després de la seva jubilació: «No han tingut en compte tot el que he donat»

RTVE

2
Es llegeix en minuts
Redacción Yotele

Jesús Álvarez va sorprendre amb unes sorprenents declaracions sobre TVE després de conèixer-se la seva jubilació fa unes setmanes. El periodista va criticar a la cadena pública i als seus directius en una entrevista que ha concedit recentment a El Debate.

«Tenia dos projectes importants de feina per fer a la casa i vaig demanar parlar abans d’anar-me’n. A mi no m’ha rebut ningú i he trucat a diverses portes per parlar cinc minuts amb la gent», va afirmar el periodista, afegint que, a la televisió, «falta molta mà esquerra».

El comunicador també ha posat en relleu que aquesta situació es tracta d’una «qüestió d’educació», i no d’un tema «polític», no sentint-se reconegut amb «les formes»: «Em pots dir ‘Jesús, escolta, en aquest moment això no compta entre els nostres projectes, o ara mateix no podem afrontar-ho’. El que sigui. Però rep-me. Almenys escolta’m. Que porto molts més anys a la casa que tu».

D’altra banda, en declaracions per a la revista ‘Pronto’, Álvarez va assegurar que la seva retirada professional no va ser una decisió personal: «Em vaig quedar perplex quan (TVE) em van obligar a jubilar-me. Em sento defraudat. No han tingut en compte tot el que he donat a aquesta casa».

En aquest sentit, el periodista també va revelar els motius que li van donar per jubilar-se explicant que el Conveni de la corporació «t’obliga a quan compleixes 65 anys i en porta més de 35 de cotitzats a la Seguretat Social, marxar».

«Ara que estem en plena activitat, es pot seguir un parell d’anys o més», va afegir Álvarez, que també va explicar que va enviar un missatge a Elena Sánchez (presidenta interina de TVE): «És amiga meva de tota la vida i encara estic esperant contestació».

«¿Per què no em deixen seguir si no porten gent nova per cobrir aquests llocs? És la pregunta que deixo en l’aire i que m’està afectant, no només a mi, sinó molts altres companys que han marxat abans que jo per per la jubilació obligada», va sentenciar sobre aquest assumpte.

Notícies relacionades

A més, Jesús Álvarez també va llançar una contundent crítica als actuals directius de la cadena pública després de la seva sonora sortida per jubilació: «Potser haurien de deixar de mirar-se el melic [...] Haurien de pensar què estan fent malament o per què la gent pren determinades decisions».

«No acabo d’entendre per què en lloc de destinar tots els diners que es destinen a les produccions externes no es compta amb projectes de la casa ni amb gent de la casa per fer-los. Teníem excel·lents programes: ‘Estudio 1’, programes com l’‘Un, dos, tres...’ grans informatius, reportatges, sèries... I això es feia a la casa. Ara no sé per què ho fan les productores», va explicar Álvarez.

Temes:

TVE