Va enviar un escrit

La família Franco va intentar evitar que ‘Todo es verdad’ emetés les cintes del dictador

El programa de Risto Mejide va mostrar els àudios que han estat guardats durant 44 anys

La família Franco va intentar evitar que ‘Todo es verdad’ emetés les cintes del dictador
1
Es llegeix en minuts
Redacción Yotele

Durant la jornada d’ahir, ‘Todo es verdad’ va avançar que tenia en el seu poder una informació que podria «canviar la història d’Espanya». El format d’investigació capitanejat per Risto Mejide ha tingut accés a 32 cintes de casset relacionades amb Francisco Franco, les quals no han vist la llum des que es van gravar l’any 1977. 

«Són cintes que guarden entrevistes amagades durant 44 anys sobre la vida més íntima de Francisco Franco», començava dient el presentador des del control de realització del programa. Tot seguit, va revelar que la mateixa família del dictador havia intentat evitar que s’emetessin els àudios: «Estem parlant d’unes entrevistes autoritzades per aquells que han decidit parlar i, per tant, les emetrem». 

«Se’ns diu que, com a membres i successors de la família Franco, ens requereixen perquè ens abstinguem de portar a terme les publicacions que hem anunciat», va comentar Risto abans de mostrar un avanç del contingut del programa. 

Notícies relacionades

Per posar en context els espectadors, Risto va explicar que els testimonis van ser recollits per un psicoanalista per tal d’«entendre» el caràcter del dictador. Una d’aquestes cintes correspon a un íntim amic de Ramón Franco, Ángel Alcàsser, que afirmava que Carmen Franco no era filla ni del dictador ni de Carmen Polo

En una altra de les cintes, Pilar Franco parlava sobre la infància del seu germà i de la relació amb els seus pares. Segons el seu testimoni, el dictador era «molt complidor en els seus estudis» i sentia «adoració infinita» cap a la seva mare. «Totes les biografies i escrits del meu germà tenen munts de mentides», assegurava. 

Temes:

Risto Mejide