Moment reivindicatiu

‘Got Talent’ va donar veu al rap de Miss Raisa per protestar contra el masclisme i el racisme

La concursant va presentar una composició pròpia per donar visibilitat a la situació de les dones musulmanes

‘Got Talent’ va donar veu al rap de Miss Raisa per protestar contra el masclisme i el racisme

Got Talent

1
Es llegeix en minuts
Alejandro Bermúdez

En els últims mesos la situació de les dones afganeses ha empitjorat notablement després de l’arribada dels talibans al seu país. Per aquesta raó, una musulmana anomenada Miss Raisa va voler posar en relleu aquest problema a ‘Got Talent’ amb un rap que pretenia reivindicar la deplorable situació per la qual passen dones com ella, fins i tot a Espanya.

La jove marroquina, de 24 anys, viu a Barcelona i va deixar tothom bocabadat amb una lletra que anava en contra de tots aquells que pretenen coartar la seva llibertat per no ser com els cànons indiquen.

«La gent no concep la idea que jo pugui sentir dues cultures alhora: em sento marroquina però també espanyola. He rebut moltes crítiques per fer el que faig. Gent racista que constantment em diu que torni al meu país, però després hi ha el bàndol de marroquins que em diuen que no soc musulmana exemplar perquè faig música i treballo amb homes. La cosa és criticar-me faci el que faci», explicava Miss Raisa en la seva presentació.

Notícies relacionades

«El meu somni és comunicar la realitat tan maca que tenim i tan cruel en certs moments. I que tots siguem una mica més conscients d’aquesta realitat», va assegurar la marroquina just abans de sortir a l’escenari. "Mujer inmigrante y musulmana. Con velo y catalana. Reúno todo para ser criticada. Cada día, quién lo diría, estoy acostumbrada, esquivo con empatía a mí todas esas balas", rapeajava, entre aplaudiments del públic.

Davant d’aquest missatge tan bonic, el jurat la va valorar molt positivament i es va guanyar el sí dels tres membres. No obstant, també va destacar el missatge que Risto Mejide li va dedicar a Raisa: «Les maleïdes etiquetes. Ens uneix la passió pel talent, ens és igual d’on vingui, el color de la pell, el gènere... Tot. Ens importa el talent. És un luxe que tu ho hagis representat», va sentenciar Mejide.

Temes:

Got talent