Accions legals

Vox denunciarà Esty Quesada (Soy una pringada) després d’assegurar que caldria matar els seus votants en la seva entrevista amb Rufián

Després de rebre nombroses crítiques, Rufián s’ha desmarcat de les seves paraules

Vox denunciarà Esty Quesada (Soy una pringada) després d’assegurar que caldria matar els seus votants en la seva entrevista amb Rufián

Youtube

1
Es llegeix en minuts
Alejandro Bermúdez

Vox emprendrà accions legals contra la ‘youtuber’ Esty Quesada (Soy una pringada), després que aquesta assegurés que caldria matar els simpatitzants del partit de Santiago Abascal en una entrevista que va concedir al portaveu d’ERC al Congrés Gabriel Rufián, a ‘La Fábrica’, el seu canal de YouTube.

Aquest dissabte, Iván Espinosa de los Monteros, portaveu de Vox al Congrés, ha anunciat aquestes mesures en unes declaracions als mitjans a l’assegurar que les declaracions són d’una «gravetat extrema», mentre culpava Rufián d’haver difós el missatge: «No és un programa en directe, així que va tenir l’oportunitat d’haver editat o evitat el que és una clara amenaça sobre la vida dels quatre milions de votants de Vox».

A més, també ha assegurat que no permetran que ningú agredeixi o amenaci els seus votants. «Tenim clarament identificats els nostres dos rivals, que són l’esquerra i el separatisme excloent, i Rufián simbolitza les dues coses», ha declarat per a just després afegir que el seu partit «mai donarà cobertura als que demanen assassinat o agressió».

Notícies relacionades

Finalment, el portaveu ha afegit que no es pot responsabilitzar l’entrevistador de les declaracions de l’entrevistat, però sí de fer-ho públic. També ha demanat al portaveu d’ERC que demani disculpes pel succeït, una cosa que Rufián ha fet a la seva manera.

En una entrevista a ‘LaSexta Noche’, Rufián ha volgut desmarcar-se de les paraules de la ‘youtuber’: «No comparteixo i condemno les paraules d’Esty Quesada. No hi ha cap idea que mereixi ser portada a terme mitjançant la violència. Sempre condemnaré la violència». No obstant ha mirat de justificar-se a l’assegurar que en el canal fa «entrevistes, només soc el mirall del personatge».