Sense pèls a la llengua

Joaquín Prat i Javier Ruiz contra Sanitat per la gestió d’AstraZeneca: «És jugar amb la salut del ciutadà»

El presentador i col·laborador de ‘Cuatro al día’ s’han mostrat taxatius en aquest aspecte

Joaquín Prat i Javier Ruiz contra Sanitat per la gestió d’AstraZeneca: «És jugar amb la salut del ciutadà»

Cuatro al día

1
Es llegeix en minuts

Si hi ha una vacuna que està resultant polèmica és AstraZeneca. Després de cancel·lar l’administració de la segona dosi als menors de 60 anys, fa setmanes que Sanitat deixa en mans de la ciutadania l’elecció de la vacuna amb què vols completar la pauta, amb el mateix model o amb Pfizer.

En això ha posat èmfasi ‘Cuatro al día’, el programa presentat per Joaquín Prat, que s’ha mostrat crític contra la gestió que està fent el ministeri sobre la vacunació: «Quina casualitat que ara Sanitat confirmi quatre morts per trombes d’AstraZeneca, un altre cas en estudi i setze persones amb trombes de diferent gravetat que afortunadament no han perdut la vida. Quina casualitat».

Així donava inici el presentador a les seves crítiques, que han anat més enllà: «Hem passat de generar dubtes entre el ciutadà que havia rebut la primera dosi d’AstraZeneca a acollonir directament, a ficar por de la gent que hagi rebut la segona. Aquest és el nivell ara mateix».

Notícies relacionades

No obstant, no tot ha sigut negatiu. Prat també ha volgut transmetre un missatge positiu cap a la gestió de les comunitats autònomes. «No és que les comunitats hagin fet cas omís del que diu el ministeri. És que el ministeri ha menyspreat el que diu l’OMS i l’Agència Europea del Medicament. Ara surten amb això. Quatre morts per trombes de cada cinc milions que han rebut aquesta vacuna. Ei, ja n’hi ha prou. És jugar amb la salut del ciutadà. Molt de compte».

Tampoc ha volgut quedar-se enrere el seu col·laborador Javier Ruiz, que s’ha centrat en l’«error de comunicació» que està tenint el Govern: «La maniobra de publicar aquestes xifres per persuadir és veritablement vergonyosa. Ja que es juguen amb les xifres, les explicarem. El Govern està intentant encobrir la seva gestió quan en realitat confessa que hi ha una clau que no és sanitària, sinó purament política. Això és lamentable. No es pot suavitzar el que ha fet Sanitat».