ALDARULLS ALS EUA

Lorenzo Milá s’empassa un tuit ‘fake’ de Merkel en la seva reaparició a TVE per l’assalt al Capitoli dels EUA

El veterà periodista va tornar pels aldarulls a Washington amb anècdota inclosa: va donar per bo un missatge d’un compte paròdia de Merkel

Lorenzo Milá s’empassa un tuit ‘fake’ de Merkel en la seva reaparició a TVE per l’assalt al Capitoli dels EUA
1
Es llegeix en minuts

RTVE ha realitzat una completa cobertura de l’assalt violent al Capitoli als EUA des de primera hora de la nit. Diego Losada, que estava presentant al Canal 24 Horas, es va posar al capdavant d’un especial informatiu cap a les 21.30 hores, que va saltar a La 1 quan va acabar ‘Masterchef Junior’, i va donar compte de tot el que anava passant respecte als aldarulls encoratjats per Donald Trump.

A aquest espai s’hi van incorporar Carlos Franganillo i Lorenzo Milá, que reapareixia després de la cobertura de les passades eleccions nord-americanes, tots dos en qualitat d’analistes per la seva experiència com corresponsals de la corporació a Washington. L’informatiu es va enriquir amb la participació d’una altra d’històrica, Anna Bosch, i de l’actual titular de la corresponsalia.

Notícies relacionades

Més enllà de l’encertada cobertura i de les interessants anàlisis dels participants, l’especial va destacar per un divertit moment protagonitzat pel germà de Mercedes Milá. I és que Lorenzo, habitual usuari de Twitter, va donar per bo un comentari d’un compte fals d’Angela Merkel, pensant que era l’autèntica, i el va llegir en directe. «Us asseguro que el meu traspàs de poder serà molt avorrit», deia el tuit de la paròdia de la cancellera alemanya que va donar per bo el periodista.

Després de ser alertat de l’error, va rectificar en directe i tot va quedar com una anècdota. El programa va acabar al tall de les 2.30 hores de la matinada, poc després que es reprengués la sessió de ratificació de Biden, que va tenir lloc a les 2.07 hores, les 20.07 als EUA.