EXCLUSIVA YOTELE

RTVE rebutja emetre la Supercopa d'Espanya de Futbol després de conèixer-se que se celebrarà a l'Aràbia Saudita

La cadena pública trenca amb la Federació de Futbol Professional, amb la qual s'havia compromès a presentar una oferta, i rebutja de manera taxativa retransmetre el campionat perquè se celebra en un lloc que atempta contra els drets humans

supercopa2

supercopa2

1
Es llegeix en minuts
Ricky García

La polèmica decisió de celebrar la Supercopa d’Europa de futbol a l’Aràbia Saudita que va prendre Luis Rubiales, President de la Federació Espanyola de Futbol, continua tenint conseqüències. A les nombroses crítiques s’uneixen ara les enormes dificultats que es presentaran per a la retransmissió en obert del campionat. 

Segons ha conegut en exclusiva YOTELERTVE ha rebutjat ser la televisió oficial després de la decisió de la Federació de celebrar-ho en un lloc assenyalat a nivell internacional per violar els drets humans i la llibertat d’expressió. La corporació, que s’havia compromès a presentar una proposta per aconseguir els drets de la pròxima Supercopa, ha desestimat aquesta possibilitat des del moment en què s’ha fet públic l’emplaçament.  

La decisió de RTVE de negar-se a retransmetre la pròxima Supercopa d’Espanya perquè se celebra a l’Aràbia Saudita s’uneix a les crítiques rotundes de les jugadores de futbol, que sorprenentment contrasten amb la posició dels professionals homes, que s’han posat de perfil i no han criticat aquest fet de moment.

Es pot destacar que les dones han de patir una profunda discriminació en els seus drets fonamentals a l’Aràbia Saudita. De fet, tenen prohibit l’accés als estadis de futbol, tot i que per a la Supercopa Rubiales assegura que «no hi hauria restriccions» perquè el públic femení hi pogués assistir.

Notícies relacionades

La violació de drets humans és una constant a l’Aràbia Saudita. El govern en funcions del PSOE i Unides Podem es van mostrar ràpidament contraris a la destinació de la Supercopa.  No s’han d’oblidar tampoc accions terribles com el segrest i assassinat del periodista Jamal Khashoggi fa poc més d’un any.

A més de la posició de la televisió pública i de polítics i esportistes, diferents organitzacions humanitàries han demanat a la Federació garanties del compliment dels drets humans.«Algunes dones continuaran complint penes de presó a l’Aràbia Saudita per defensar els drets de la dona», va dir Amnistia Internacional després de l’anunci oficial.

Temes:

TVE