ENTREVISTA YOTELE

Paco León ('La casa de las flores'): «S'ha passat de detestar a aplaudir el meu personatge»

Parlem amb l'actor sobre l'estrena de la segona temporada de la sèrie mexicana a Netflix

paco-leon

paco-leon

3
Es llegeix en minuts
Redacción Yotele

‘La casa de las flores’ tornarà a obrir les portes el pròxim 18 d’octubre amb motiu de l’estrena de la seva segona temporada. Netflix ha presentat aquesta setmana al FesTVal de Vitòria els nous episodis de la ficció mexicana, que tornarà a comptar en el seu repartiment amb Paco León. YOTELE ha parlat amb l’actor de la seva participació a la sèrie i del seu personatge, María José, que es retrobarà amb la seva germana (interpretada per María León) en les noves trames de la comèdia. 

¿Com evolucionarà María José en aquesta segona temporada? 

Després de conèixer la seva família política, coneixerem la seva família madrilenya. A María José la preocuparà perquè té una relació complicada amb la seva germana. És un problema de cunyades. Ho deixo aquí.

¿Com va sorgir la teva participació en ‘La casa de las flores’?

Tot va sorgir com un cameo i fixa’t, és el cameo més gran de la història. Concretament, l’origen va ser a la gala dels premis Fénix en la qual vam coincidir Manolo Caro i jo. Em va proposar participar a la sèrie i no sabia quin tipus de personatge era ni res. No sabia que era una dona i jo li vaig dir que sí. Que tenia molta agenda, però que si era un paper curt, sense problema.

¿Per què li vas dir que sí?

Pel seu treball. Volia gravar a Mèxic. M’agradava la idea de barrejar més, una cosa que penso que convé.

Una de les grans novetats d’aquesta temporada és el fitxatge de María León, és la primera vegada que fareu de germans sent germans a la vida real. ¿Com ha sigut treballar amb aquesta circumstància?

María José i Puri no tenen la mateixa relació que Paco i María, però aquesta familiaritat s’utilitza. Per mi, que la relació vingui per endavant és or com a director. També he comprat tot el recorregut que ha tingut en aquest temps dirigint-la o compartint escena amb ella. M’ha sorprès veure una actriu amb molta experiència. Ens hem ajudat mútuament en com afrontar seqüències. Li he preguntat com ho faria ella i sempre ho ha fet com a actriu i com a dona.

¿Quan et vas assabentar del fitxatge de la teva germana?

M’ho va dir el meu representant, ja que el compartim. Però per mi va ser una sorpresa pel fet de fer de germanes, no de germans.

¿Com és el procés de preparació d’un personatge transsexual? ¿Com es desenvoluparà? 

Crec que és com qualsevol altre. Pensava que pel fet de caminar en talons i maquillar-se ja estava controlat, però no. El to és molt diferent de les paròdies que jo feia. María José no és un personatge qualsevol. Per sobre de ser transsexual, té un caràcter. No es tracta de fer una dona en general. Crec que me n’he anat relaxant en la segona i tercera temporada.

¿Per què creus això?

A la primera, estava actuant intentant no pecar en coses com caure en recursos de comèdia fàcil, sinó dignificar-ho. Hi havia alguna cosa dins de mi que no volia cometre aquest error. Ara és l’únic que no surt del pla. En aquest sentit, hi ha un to més just per part d’ella.

¿Era complicat fer un personatge com María José sense caure en aquests tics que has realitzat en imitacions?

Bé, aquest era el repte, però no ho sé. Fins i tot amb totes les crítiques prèvies a la idea de fer aquest personatge, després d’això, hi ha gent que ha passat de detestar-ho a aplaudir-ho. Han vist hi ha la intenció de dignificar-ho i normalitzar-ho. Tant de bo n’hi hagués més.

Notícies relacionades

¿El sentit de l’humor mexicà i l’espanyol són semblants?

No ho sé. És el sentit de l’humor o el to de Manolo Caro. Tampoc saps on sorgirà la comèdia perquè la base d’aquesta sèrie és el melodrama. De sobte hi ha sortida, però crec que la bona comèdia, sobretot compartint una cultura tan comuna, s’entén. De fet aquesta sèrie ha sigut un èxit sobretot entre el públic llatí. Igual com va ser ‘Aída’, l’han vist a tot Llatinoamèrica i es riuen també dels mateixos acudits. L’humor viatja bé.

Temes:

Paco León