Anar al contingut

evolució dels preus

El lloguer a Madrid i Barcelona està un 59% i un 48% per sobre de la mitjana espanyola

El preu dels arrendaments va pujar el 0,8% de mitjana el primer semestre, segons el portal Fotocasa

El Periódico

El lloguer a Madrid i Barcelona està un 59% i un 48% per sobre de la mitjana espanyola

FERRAN NADEU

El preu de la vivenda de lloguer va pujar un 0,8% de mitjana a Espanya durant el primer semestre de l’any, respecte al mateix període de l’any passat, i va encadenar cinc semestres d’alces, d’acord amb les dades publicades aquest dimarts pel portal immobiliari Fotocasa.

Així mateix, el portal immobiliari ha posat èmfasi que algunes zones han superat ja els preus de l’auge immobiliari. En aquest sentit destaquen especialment les ciutats de Madrid i Barcelona, el preu mitjà d’arrendament de les quals se situa un 59% i un 48% per sobre de la mitjana espanyola, respectivament. De fet, a la ciutat de Barcelona es paga per una vivenda de 80 metres 1.303 euros al mes, mentre que a Madrid es paga 1.224 euros al mes de mitjana.

En el primer semestre de l’any, Cantàbria (13,3%), Madrid (9,21%), la Comunitat Valenciana (8,7%) i el País Basc (7,2%) van ser les comunitats autònomes que van experimentar un increment interanual més gran. Per la seva part, Navarra (8,8%), Castella i Lleó (7,6%), la Rioja (7,2%) i Extremadura (6,7%) van experimentar les caigudes de preu més grans respecte al primer semestre de 2018.

Aquestes caigudes en algunes comunitats indiquen una moderació dels ascensos de preus a tot el país, ha assenyalat la directora d’estudis de Fotocasa, Beatriz Toribio, que ha ressaltat a més que en totes les comunitats han crescut els preus respecte al desembre.