LA VINOTECA D''EL PERIÓDICO'

Vins negres amb un gran caràcter els vins

La nova entrega de La Vinoteca d'EL PERIÓDICO es podrà adquirir al quiosc i a través de la web per 28,95 euros a partir de diumenge que ve

El Lignum Negre, el Bernat Oller 2007 i el Finca del Mar 2011.

El Lignum Negre, el Bernat Oller 2007 i el Finca del Mar 2011.

1
Es llegeix en minuts
MARINA MUÑOZ BENITO

      Compra aquí els teus vins  

Molt diferents entre ells i amb una forta personalitat. Així són els vins de la cinquena entrega de La Vinoteca d'EL PERIÓDICO, apadrinada pel xef Nandu Jubany. En la nova entrega, que es podrà adquirir al quiosc i a través de la web a partir del pròxim diumenge per 28,95 euros, està representada la major part del mapa vitivinícola català. Aquesta inclou un Lignum negre, d'Albet i Noya; el Bernat Oller 2007, d'Oller del Mas; i un Finca del Mar 2011, del celler Coll de Roses.

«Si el remenes molt, trobaràs la tramuntana», exposa, sobre aquest últim, Ana Espelt. «Té un intens caràcter empordanès», assegura la jove vinatera, que destaca les notes balsàmiques i de mar que desprèn aquest criança. Amb un color negre intens és, segons Jubany, ideal per acompanyar un saborós fricandó amb bolets.

Notícies relacionades

Procedent de Sant Pau d'Ordal, el Lignum negre és fresc, amb tocs de fruits vermells i, segons Josep Maria Albet i Noya, el seu propietari, fàcil de beure. Fa dos anys, el van redefinir amb l'objectiu d'aproximar-se a la gent jove. «Tant el concepte com l'etiqueta, que és simpàtica», assenyala Albet. El vinater, pioner en vi ecològic de tota la península, recomana maridar-lo amb «un bon magret d'ànec o un llom de cérvol».

En canvi, per al Bernat Oller 2007, el més anyenc del pack, el mestre dels fogons de Calldetenes proposa un bon rostit. Elaborat amb merlot i picapoll negre, aquest negre del Pla de Bages, amb notes florals i de vainilla, es caracteritza per saltar-se el procés de filtrat. «Preserva la integritat i característiques del raïm», explica Francesc Margenat, que forma part de la 36a generació de propietaris dels cellers. «Va començar amb un general carmelita del segle XIV que va estudiar a París», revela.