Enologia

Rubí delibera sobre els millors vins joves de Catalunya

  • El Celler Cooperatiu de Rubí acull els premis Vinari i guardona les ampolles més exitoses de l’última verema

  • Clos Farena, Ètim i La Nit de les Garnatxes Llicorella, premis Vinari a vins joves

Rubí delibera sobre els millors vins joves de Catalunya

Ayuntamiento de Rubí.

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Rubí (Vallès Occidental) ha sigut l’escenari del tast final dels premis Vinari en la categoria de vins joves. Després del procés de deliberació de l’última setmana, l’alcaldessa, Ana María Martínez, i el director del certamen, Ramon Roset, han anunciat aquest matí les ampolles guanyadores dels premis Vinari en categoria jove en un acte a l’antic Celler Cooperatiu de Rubí.

En la categoria de millor vi blanc jove, el premiat ha estat Clos Farena 2021, Excelsia Vinosy Destilados, la denominació d’origen del qual és qualificada del Priorat. El millor rosat ha sigut per a Ètim La Pausa 2021, del Celler Cooperatiu Marçà-Falset, la denominació d’origen del qual és del Montsant. El millor vi negre de l’última verema ha sigut per a La Nit de les Garnatxes Llicorella 2021, del Celler de Capçanes, també de denominació d’origen Montsant.

En la subcategoria d’espumós jove, el premiat ha sigut Cygnus Albireo Brut, del Celler U més U fan tres, de denominació d’origen Cava. Com a rosat espumós jove, el guardonat ha sigut Muscàndia Rosat Pinot Noir de Caves Muscàndia i denominació d’origen Cava.

Cal destacar que dels cinc premiats d’aquest dilluns, tres han sigut elaborats amb la varietat garnatxa: el Clos Farena 2021, d’Excelsia Vinos y Destilados; Ètim la Pausa, de la Cooperativa de Falset Marçà, i La Nit de les Garnatxes Llicorella, del Celler de Capçanes.

Notícies relacionades

«És un honor poder descobrir avui des de Rubí els noms dels cellers guanyadors dels premis Vinari en les categories joves. Convido tothom a provar-los també aquí a Rubí en la primera edició de la Fira del Vi Jove de la ciutat els dies 8, 9 i 10 de juliol», ha conclòs l’alcaldessa.

Més notícies de Rubí a l’edició local d’EL PERIÓDICO

Temes:

Rubí Vi