Reobertura al públic

Els jardins de Can Pahissa de Vilanova i la Geltrú es converteixen en espai de refugi climàtic d’accés públic

Es recupera l’espai per a l’ús públic i des de l’ajuntament expressen la voluntat d’obrir altres espais del nucli urbà per afrontar els episodis de calor

Els jardins de Can Pahissa de Vilanova i la Geltrú es converteixen en espai de refugi climàtic d’accés públic

Ayuntamiento de Vilanova i la Geltrú

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els jardins del Centre de Resiliència i Sostenibilitat Can Pahissa obren al públic des d’aquest mes de febrer amb la voluntat d’oferir un espai de descans i refugi climàtic per a la ciutadania. Aquest recinte, ubicat a la rambla de la Pau, 46, obre la seva zona enjardinada de dilluns a divendres, de les 9.30 a les 14.00 hores.

L’obertura dels jardins vol iniciar l’adequació d’una xarxa de refugis climàtics a la ciutat, espais per al descans, la recuperació i la relaxació davant els episodis de calor cada vegada més freqüents.

El regidor de Medi Ambient, Xavier Serra, destaca la importància de «la recuperació per a l’ús públic d’espais verds ja existents com els jardins de Can Pahissa» i mostra la voluntat d’«obrir-ne de nous en altres espais» del nucli urbà, per fer front als episodis de calor que estem vivint en els últims estius i que previsiblement seran cada vegada més freqüents.

VNG vol obrir els espais verds del nucli urbà per combatre la calor de l’estiu

Espais com aquest podrien reproduir-se a la plaça de la Ciència, al recentment adquirit Bosquet de Baix a Mar, «i en altres parcs i places que ja disposen de massa arbòria o als espais lliures del nou sector del Cap de Creu», avança Xavier Serra.

Durant els pròxims mesos, els jardins de Can Pahissa incorporaran elements per reforçar les seves virtuts com a refugi climàtic. L’espai disposarà de bancs i taules per al gaudi de la ciutadania, i una zona per potenciar la recuperació tèrmica dels vianants en moments d’onades de calor, com una font d’aigua fresca i potable.

Notícies relacionades

El recinte de la rambla de la Pau també podria acollir un espai amb hamaques, en col·laboració amb entitats ambientals de la ciutat com Ecol3VNG, per potenciar les virtuts de calma i de descans de l’espai.

Llegeix totes les notícies de Vilanova i la Geltrú a EL PERIÓDICO Vilanova