Carnaval a Vilanova

El Carnaval de Vilanova recupera la rua de carrosses a l’Arrivo i limita els balls nocturns fins a les tres de la matinada

El caramel ecològic de les Comparses s’estanca al 30% de tots els dolços que es llançaran per falta de més producció

El Carnaval de Vilanova recupera la rua de carrosses a l’Arrivo i limita els balls nocturns fins a les tres de la matinada

Gemma Sánchez ACN

1
Es llegeix en minuts
ACN

El Carnaval de Vilanova i la Geltrú torna aquest any «en tota la seva plenitud».

Un dels principals actes que no s’havia fet en els últims dos anys era la rua de carrosses de l’Arrivo de divendres, que ara tornarà als carrers per donar la benvinguda al Carnaval.

Tanmateix, els balls posteriors modificaran els horaris respecte a l’època precovid: acabaran a les tres de la matinada.

La mesura s’aplicarà a totes les festes populars de Carnaval, «per responsabilitat i seguretat».

Tornada a la normalitat precovid

Quant a les Comparses de diumenge, l’organització recorda que la normativa obliga a llançar caramels amb embolcall biodegradable.

Tanmateix, la falta de fabricants fan que la presència de l’eco caramel s’estanqui en el 30% de les més de 100 tones que es tiren aquell dia.

La Federació d’Associacions pel Carnaval (FAC) situa la recuperació de les carrosses en el marc de la tornada a la programació habitual de la festa.

Torna la Merengada

Es deixa enrere així el format del 2022 on l’Arrivo va estar només protagonitzat pel Carnestoltes i per un seguici popular en el qual els participants s’afegien lliurement.

Notícies relacionades

Un altre dels actes que no s’havia pogut recuperar fins ara és «la Merengada de Dijous Gras», que aquest any sí que tornarà a emblanquinar el centre de la ciutat.

Llegeix totes les notícies de Vilanova i la Geltrú a EL PERIÓDICO Vilanova