Quatre-centes plantes

A la presó dos homes per una plantació de marihuana en una nau de Viladecans

La investigació va començar quan els agents van detectar que una nau de Viladecans, sense activitat econòmica actualment, presentava nivells alts de consum elèctric, cosa que els va fer sospitar

A la presó dos homes per una plantació de marihuana en una nau de Viladecans

@mossos

2
Es llegeix en minuts
EFE

Un jutge d’instrucció ha decretat presó provisional per a dos homes detinguts per tenir una plantació de marihuana amagada en una nau industrial de Viladecans (Baix Llobregat) on la policia va trobar més de 400 plantes en creixement i 137 quilos preparats per distribuir.

Agents de Mossos d’Esquadra van detenir, el 21 de febrer, dos homes com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública i d’un altre de defraudació de fluid elèctric, va informar aquest dimecres la policia catalana.

La investigació va començar quan els agents van detectar que una nau de Viladecans, sense activitat econòmica actualment i situada al carrer del Noi del Sucre, presentava nivells alts de consum elèctric, cosa que els va fer sospitar de la possibilitat que allotgés una plantació de marihuana.

Va intentar fugir

A l’acostar-se a la nau, els agents van sentir el soroll de ventiladors en funcionament i van observar materials de jardineria i substrat per al cultiu. Minuts més tard, els agents van observar com el conductor d’una furgoneta obria l’accés a la nau, moment que van aprofitar per mirar d’identificar-lo. A l’adonar-se de la presència policial va intentar fugir del lloc mentre cridava amb la intenció d’alertar els seus companys.

Finalment, els agents van accedir a la nau, van comprovar que hi havia una plantació de marihuana i van detenir el conductor de la furgoneta i un altre home que van localitzar a l’interior del recinte.

Posteriorment, sota la tutela del Jutjat d’Instrucció número 5 de Gavà, els investigadors van efectuar una entrada i un registre en què van localitzar una complexa infraestructura als dos pisos de la nau, amb diverses sales compartimentades destinades a la plantació de marihuana, i van intervenir més de 400 plantes de marihuana en creixement i 137 quilos de cabdells ja envasats en bosses precintades llestes per distribuir-les.

Notícies relacionades

D’altra banda, els tècnics de la companyia elèctrica van localitzar una connexió clandestina annexa a la xarxa de distribució sense passar pel comptador. Els dos arrestats van passar a disposició judicial i el jutge d’instrucció va decretar el seu ingrés a la presó.

Llegeix totes les notícies de Viladecans a EL PERIÓDICO Viladecans