1,2 milions

El Govern impulsarà accions de restauració fluvial a la maresma de les Filipines, a Viladecans

Resoldrà el problema causat per l’estancament de les masses d’aigua i els episodis de sequera a les àrees d’inundació temporal

Es portaran a terme dues accions més al Moianès i l’Alt Empordà

El Govern impulsarà accions de restauració fluvial a la maresma de les Filipines, a Viladecans

ayuntamiento de Viladecans

1
Es llegeix en minuts
ACN

El Consell Executiu del Govern va aprovar dimarts tres accions de restauració del riu sobre la proposta del Ministre d’Acció Climàtica, Aliments i Agenda Rural, Teresa Jordà. Aquestes accions, que es portaran a terme a les regions del Baix Llobregat, el Moianès i l’Alt Empordà, s’inclouen en un pla de protecció i adaptació per al risc d’inundació i integració ambiental als centres urbans.

Específicament, les obres es portaran a terme a la Maresma de les Filipines-el Remolar (Delta del Llobregat), a Viladecans (Baix Llobregat), també al voltant de la reclina de l’antiga Colònia Riu (Calders River, al municipi de Monistrol de Calders) i a l’entorn fluid de l’entorn d’Assut del vell Molí de Can Sagrera, a Pont de Molins (Alt Empordà).

L’acció prevista a Filipines-el Remolar costarà 1,1 milions d’euros i resoldrà el problema causat per l’estancament de les masses d’aigua i els episodis de sequera a les àrees d’inundació temporal. El projecte també respondrà als requisits de la Comissió Europea respecte a la violació de la conservació dels valors de l’àrea de protecció especial i l’àrea de protecció especial de les aus del delta del Llobregat.

Les accions previstes a Monistrol de Calders, de més de 226,000 euros, consistiran en l’eliminació de la presa en l’antiga colònia de Riu, millorant així la connectivitat del riu i la integritat biòtica i contribuiran a la millora del medi ambient del riu.

El rendiment a l’entorn fluvial de l’Assut de l’antic Molí de Can Sagrera, a Pont de Molins, valorat en més de 227,000 euros, millorarà la connectivitat ecològica del riu en aquesta secció i garantirà el pas de la fauna actual.

Notícies relacionades

La restauració serà finançada pels fons Next Generation de la Unió Europea i tindrà un pressupost de més de 1.5 milions d’euros.

Llegeix totes les notícies de Viladecans a EL PERIÓDICO Viladecans

Temes:

Viladecans