«Importants problemes de mobilitat»

Ajuntaments del Baix i treballadors creen una taula de seguiment del servei d’autobús Avanza

  • Sant Boi, Gavà, Castelldefels i Viladecans han donat suport a les reivindicacions, però han mostrat gran preocupació pels efectes de la vaga

  • La iniciativa serà un canal de comunicació constant entre el personal i els ajuntaments

Ajuntaments del Baix i treballadors creen una taula de seguiment del servei d’autobús Avanza

ayuntamiento de viladecans

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Les alcaldesses de Castelldefels, Maria Miranda, i de Gavà, Gemma Badia; l’alcalde de Viladecans, Carles Ruiz, i el regidor de Sant Boi, Javier López, esvan reunir ahir amb el comitè d’empresa d’Avanza i van acordar la creació d’una taula conjunta de seguiment del servei d’autobús que ofereix l’empresa Avanza.

Els treballadors i treballadores, que mantenen un conflicte laboral amb l’empresa, van explicar als responsables municipals l’estat de la protesta, en el context d’aquestes últimes setmanes en què hi ha hagut diferents aturades de servei i manifestacions en què reclamen un conveni «digne» i nous vehicles.

Maria Miranda, Gemma Badia, Carlos Ruiz i Javier López van donar el seu suport a les reivindicacions laborals dels treballadors i treballadores, però van expressar la seva gran preocupació pels efectes que la vaga està tenint sobre la ciutadania.

Segons els consistoris, consideren que la vaga ha afectat el servei cinc dies de desembre, vuit de gener i quatre de febrer, en què ha provocat «importants problemes de mobilitat» a les quatre ciutats i «greus molèsties» als usuaris i usuàries.

Taula de seguiment

La taula de seguiment servirà per avaluar el funcionament del servei. Serà un canal de comunicació constant entre el personal i els ajuntaments, amb l’objectiu de garantir el compliment i bon funcionament de la contracta.

Tractarà tant els conflictes laborals com els retards de l’empresa a l’anar renovant els vehicles i la creació de noves línies.

Notícies relacionades

Avanza és, des de l’estiu passat, la responsable de moltes de les línies d’autobús que donen servei a les quatre ciutats, després de guanyar el concurs d’adjudicació del servei de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB).

Més notícies del Baix Llobregat a l’edició local d’EL PERIÓDICO