Qualitat acústica

Renovat el pla d’acció de l’aglomeració de soroll del Baix Llobregat II

Està constituït per l’agrupació supramunicipal de Sant Boi, Viladecans i Gavà

Entre les mesures previstes hi ha la transformació de la C-245 o la creació de zones de baixes emissions (ZBE) en aquests municipis

Renovat el pla d’acció de l’aglomeració de soroll del Baix Llobregat II

ayuntamiento de Viladecans

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya va aprovar fins a aquest anys 2023 el Pla d’acció de l’aglomeració de soroll del Baix Llobregat II, constituït pels municipis de Viladecans, Sant Boi de Llobregat i Gavà, que formen una agrupació supramunicipal.

Aquests plans d’acció són instruments que tenen l’objectiu de preservar, recuperar i millorar la qualitat acústica a continus urbans amb més de 100.000 habitants. D’aquesta manera, també es vol determinar com protegir les zones tranquil·les i quines accions prioritàries cal fer per evitar que se superin els objectius de qualitat acústica.

Així, entre les mesures previstes hi ha la transformació de la C-245, que es vol modificar en un espai urbà i metropolità al seu pas pels cinc municipis que travessa: Castelldefels, Gavà, Viladecans, Sant Boi i Cornellà. També hi ha la creació de zones de baixes emissions (ZBE) de trànsit en aquests municipis, la reordenació del sentit del trànsit a zones tranquil·les o la millora de la xarxa de control acústic de vehicles i a l’entorn de zones d’oci.

L’impacte s’avaluarà en la revisió següent dels mapes estratègics de soroll existents als tres municipis, als quals es veurà l’evolució del soroll en l’aglomeració, tant a escala global com local, on s’hagin portat a terme les accions concretes. 

Notícies relacionades

A Catalunya ja hi ha 10 aglomeracions de més de 100.000 habitants, constituïdes per 23 municipis i 3.343.779 habitants.

Més notícies del Baix Llobregat  a l’edició local d’EL PERIÓDICO