Conflicte Avanza

Comencen les aturades als busos del Baix Llobregat

  • El Comitè d’Empresa d’Avanza, operadora que presta el servei, ha convocat aturades els dies 12, 15, 17, 19 i 24 de desembre en diferents franges horàries

  • El principal motiu és la falta d’acord en les negociacions del conveni col·lectiu de l’empresa davant la proposta d’un increment salarial (1,5%)

Comencen les aturades als busos del Baix Llobregat

Ayuntamiento de Gavà

2
Es llegeix en minuts
Elena Martínez
Elena Martínez

Periodista

ver +

L’empresa Avanza, l’operadora que presta el servei d’autobusos de grans ciutats del Baix Llobregat ha iniciat aquest dilluns, 12 de desembre, la primera de les aturades convocades per a aquest desembre. El Comitè d’Empresa del Centre de treball de Viladecans ha convocat una vaga en la sectorial en ciutats com Viladecans, Sant Boi i Gavà, els dies 12, 15, 17, 19 i 24 d’aquest mes, en diferents franges horàries.

La convocatòria de la vaga afecta totes les línies de transport regulars menys la línia L88, entre Sant Climent i Viladecans, que no té alternativa de transport públic. A més, s’ha manifestat que la inicial proposada com a serveis mínims serà del 0% en totes les línies afectades.

El principal motiu pel qual s’ha convocat la vaga és la falta d’acord en les negociacions del conveni col·lectiu de l’empresa davant la proposta de l’increment salarial que va fer l’empresa –un 1,5% el 2022–. Davant aquest increment, l’empresa ha indicat que la part econòmica per als anys següents «està condicionada a l’evolució de la situació econòmica global», i no està a les seves mans.

Horaris de la vaga

L’aturada als busos del Baix Llobregat s’ha establert en diferents horaris en els respectius dies de vaga. Els dies 12, 15 i 19 de desembre els busos que donen servei a Gavà, Viladecans, Sant Boi, Castelldefels i l’Hospitalet faran una aturada durant el torn de nit, de 02.00 hores a 05.00 hores, i durant el torn de tarda, de 16.00 hores a 19.00 hores.

D’altra banda, els dies 17 i 24 de desembre, la vaga es farà en tres torns: durant el torn de nit, de 02.00 hores a 05.00 hores, durant el torn de matí, de 10.00 hores a 13.00 hores i durant el torn de tarda de 19.00 hores a 22.00 hores.

A més de fer l’aturada d’autobusos, els treballadors han informat que es concentraran al centre de treball d’Avanza amb l’objectiu de «reivindicar els drets de les persones treballadores, en especial en els drets a la negociació col·lectiva».

Un any de conflictes per a Avanza

Les esmentades vagues no són el primer conflicte que afecta l’operadora de busos que uneix el Baix Llobregat amb Barcelona, ja que des que va començar el seu servei, a finals de desembre de l’any passat, hi ha hagut centenars de queixes per part dels usuaris per la qualitat del servei i l’estat dels autobusos.

A més, els responsables de conduir els vehicles també han expressat internament la seva disconformitat pels riscos potencials que suposen les deficiències que presenten els autobusos.

Notícies relacionades

Tant és així que, fa tot just un mes i mig, l’Àrea Metropolitana de Barcelona va anunciar que sancionaria amb una multa de més de 300.000 euros l’operador d’autobusos del Baix Llobregat, per incompliments de l’execució del contracte del servei públic del transport interurbà.

Més notícies del Baix Llobregat a l’edició local d’EL PERIÓDICO