Ordenances fiscals

Viladecans congelarà els impostos municipals el 2023

La regulació d’impostos per al nou any també dona suport a la transició energètica

Viladecans congelarà els impostos municipals el 2023

Ayuntamiento de Viladecans

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Govern Municipal de Viladecans (Baix Llobregat) ha decidit congelar de manera generalitzada les taxes i els impostos per a l’any que ve. D’aquesta manera ho va aprovar de manera inicial el Ple Municipal el dia 30 de setembre, a l’acceptar les noves ordenances fiscals del 2023 proposades per l’equip de govern, amb els vots a favor del PSC (13) i Comuns (1), l’abstenció de Podem (2) i els vots en contra d’ERC i Ciutadans (4).

Les noves ordenances també regulen que, el 2023, el consistori local «facilitarà» les condicions per ajornar els pagaments de tributs, ja que serà possible sol·licitar-ho amb una simple declaració responsable per als deutes de fins a 6.000 euros –el triple que fins ara– i només s’exigiran garanties quan la quantia sigui superior a 30.000 euros –quan actualment es demanen a partir dels 18.000 euros–.

La regulació d’impostos per al nou any també dona suport a la transició energètica. D’aquesta manera, s’estén a tota mena d’immobles i instal·lacions comunitàries el benefici per posar plaques fotovoltaiques del qual gaudien les vivendes: una bonificació del 50% de l’impost sobre béns immobles (IBI) durant tres anys. I s’amplia aquest mateix benefici a la instal·lació de punts de recàrrega de vehicles elèctrics. A més, les empreses també podran veure reduït l’IAE un 10% per aquest mateix motiu.

Notícies relacionades

«Tot i que l’ajuntament estigui sent afectat per la pujada de costos en subministraments, contractes o obres, ajustarem el pressupost municipal perquè aquesta situació perjudiqui com menys millor les famílies», va dir l’alcalde, Carles Ruiz, a l’explicar la mesura.

Llegeix totes les notícies de Viladecans a EL PERIÓDICO Viladecans