Compravenda il·legal

Desarticulen un grup criminal a Viladecans que comerciava amb ocells protegits al Baix Llobregat

Els agents van recuperar 1.174 exemplars vius i van trobar 532 ocells morts dins d’un congelador

Desarticulen un grup criminal a Viladecans que comerciava amb ocells protegits al Baix Llobregat

AGENTS RURALS

1
Es llegeix en minuts
EFE

Els Agents Rurals han trobat 532 ocells protegits morts i han recuperat 1.176 animals vius al desarticular un grup criminal, instal·lat al Baix Llobregat, dedicat al trànsit i comerç d’aus fringíl·lides, espècies que no es poden comercialitzar ja que està prohibit.

En el marc del dispositiu, en què es van denunciar penalment tres persones, els agents van recuperar 1.174 exemplars vius de caderneres, pinsans, verderols, passerells, lluers i altres ocells insectívors protegits i dos xoriguers, i van trobar 532 ocells morts dins d’un congelador, ha explicat aquest dilluns el cos d’Agents Rurals.

Aquest grup operava tot l’any, traficant, distribuint i venent tant ocells adults com, especialment en aquesta època, ocells joves, que eren venuts en els diferents punts de venda il·legals per preus d’entre 25 a 30 euros.

Valor de negoci entorn dels 30.000 euros

S’estima que, només amb els exemplars joves que estaven a punt de ser comercialitzats, s’hauria generat un valor de negoci entorn dels 30.000 euros. D’altra banda, els exemplars adults tenen un preu de mercat més elevat, d’entre 60 a 70 euros i, per tant, el valor de mercat dels ocells adults intervinguts seria de 10.000 euros.

L’operació, que va tenir lloc els dies 1 i 2 juliol, va comptar amb una intervenció a la via pública, mentre s’efectuava una transacció entre el cap de l’organització i un dels revenedors, a Cornellà de Llobregat. D’altra banda, es va produir una entrada i registre d’una parcel·la agrícola tancada, on hi havia les instal·lacions del majorista i cap del grup, a Viladecans.

Els exemplars vius recuperats s’han traslladat a un Centre de Recuperació de Fauna Salvatge de la Generalitat per comprovar-ne l’estat i, després, alliberar-los al medi natural.

Notícies relacionades

Quant als 532 ocells morts localitzats en un congelador, se’ls practicarà una necròpsia per determinar-ne la causa de la mort. Les tres persones denunciades penalment són el cap del grup criminal i dos revenedors dels ocells al mercat il·legal.

Llegeix totes les notícies de Viladecans a EL PERIÓDICO Viladecans