Castelldefels, Gavà, Viladecans, el Prat i Sant Boi

Les ciutats del delta del Llobregat s’uneixen per «millorar la innovació econòmica i científica» del territori

S’ha constituït el Consell del Projecte d’Especialització i Competitivitat Territorial (PECT) InnoDelta

Són projectes entre els diferents ajuntaments, institucions universitàries i socis col·laboratius relacionats amb la investigació

Les ciutats del delta del Llobregat s’uneixen per «millorar la innovació econòmica i científica» del territori

ayuntamiento de viladecans

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els alcaldes i alcaldesses de Castelldefels, Maria Miranda; Gavà, Gemma Badia; el Prat, Lluís Mijoler; Sant Boi, Lluïsa Moret, i Viladecans, Carles Ruiz s’han reunit avui per presentar la constitució del Consell del Projecte d’Especialització i Competitivitat Territorial (PECT) InnoDelta.

Aquest consell és el màxim òrgan de governança del PECT i comporta la posada en marxa de diferents programes d’innovació impulsats pels cinc consistoris i els centres d’investigació Institut de Ciències Fotòniques (ICFO) i el Centre Internacional de Mètodes Numèrics en l’Enginyeria (CIMNE). A l’acte de constitució del consell hi han assistit, a més de la directora de l’ICFO, Sílvia Carrasco, el director general del CIMNE, Eugenio Oñate. També hi han assistit representants de les entitats sòcies col·laboratives: l’associació Innobaix, l’associació FeinArt o l’associació de la Universitat Oberta de Catalunya, entre d’altres.

Els PECTS són projectes promoguts per la Generalitat de Catalunya a través de la Direcció de la Administració Local, en el marc de l’Estratègia Risc3Cat, i la subvenció del programa Operatiu del Fons Europeu de Desenvolupament Regional. Es tracta d’un procés col·laboratiu entre els diferents ajuntaments, institucions universitàries i socis col·laboratius relacionats amb la investigació.

Millora de la competitivitat al territori

Els objectius del PECT InnoDelta són conferir una millora de la competitivitat del territori del Delta al potenciar la capacitat innovadora de les pimes, el foment a l’emprenedoria en sectors estratègics del districte industrial sud de l’àrea metropolitana. També un altre dels objectius és el foment en el conjunt de la societat per a l’impacte de les operacions que es portaran a terme mitjançant el treball en xarxa del conjunt de laboratoris públics territorials.

L’InnoDelta compta amb un pressupost de més de 4,3 milions d’euros, el 50% cofinançat pels seus socis beneficiaris. Els projectes municipals que els ajuntaments volen finançar són el Delta On Start-Up, de Castelldefels; el Delta Social Cobol Lab, de Sant Boi; el Delta Logistics & Mobility Lab, del Prat, i el Delta Eco Circular Lab, de Gavà. Viladecans presenta dos projectes, la Plataforma Dades i Coneixement i el Delta IoT & IA Lab, a més de l’acció de coordinació i seguiment general del PECT.

Tres àmbits d’intervenció

El projecte PECT InnoDelta s’estructura en tres àmbits d’intervenció, el primer dels quals és la Plataforma Delta Coneixements, que permetrà «recollir, compilar i analitzar dades estratègiques per fer la diagnosi i facilitar la presa de decisions en l’escala delta del Llobregat».

El segon àmbit d’intervenció és la Xarxa Delta LABS, formada per diferents LABS públics especialitzats que permetran «treballar els reptes territorials, no només amb la transversalitat de la 4Helix, sinó també des de la perspectiva de l’especialització que respon a les fortaleses de cada ciutat».

Notícies relacionades

Finalment, hi ha la Plataforma Delta Emprèn, que està dissenyada per «potenciar l’emprenedoria de base tecnològica i especialitzada en els àmbits de la fotònica i la manufactura avançada». Aquesta emprenedoria s’aplica principalment a les indústries agroalimentàries, els sistemes industrials i les indústries culturals i basades en l’experiència.

Més notícies de Viladecans,Sant Boi i Gavà a l’edició local d’EL PERIÓDICO