Sostenibilitat

La ciutadania de Viladecans pren el Camí del Mar amb motiu de la Setmana de la Mobilitat

L’ajuntament va tallar la circulació de vehicles privats diumenge passat per afavorir trajectes caminant o en bici

La ciutadania de Viladecans pren el Camí del Mar amb motiu de la Setmana de la Mobilitat

Ayuntamiento de Viladecans

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Diumenge passat l’ajuntament de Viladecans (Baix Llobregat) va tornar a obrir el Camí del Mar a la ciutadania amb motiu de la Setmana de la Mobilitat Europea. Aquesta activitat, consistent a tallar el pas dels vehicles de motor durant unes hores, va ser un èxit durant el confinament i té per objectiu promoure la mobilitat sostenible i la vida saludable facilitant més espai de l’habitual per caminar, anar en bici, practicar esport...

La Setmana de la Mobilitat Europea és una iniciativa sorgida a Europa el 1999 i que, a partir de l’any 2000, va comptar amb el suport de la Comissió Europea. Se celebra cada any del 16 al 22 de setembre.

Mesures concretes

Dues de les mesures més importants dels últims anys que l’Ajuntament de Viladecans ha engegat per afavorir la mobilitat sostenible a la ciutat han sigut fer créixer la xarxa de carrils bici fins als 23 quilòmetres i implantar els ciclocarrers, unes vies limitades a 30 km/h que comparteixen cotxes, bicicletes i patinets elèctrics.

Segons declaren des del consistori es treballa en altres mesures que està previst que es posin en marxa abans d’acabar l’any. La més immediata serà la construcció des de finals d’aquest mes del tram de carril bici del parc de la Riera de Sant Llorenç entre el carrer de Santa Teresa i l’avinguda de la Fraternitat. Altres accions previstes per posar en marxa són nous punts de recàrrega de vehicles elèctrics i una reserva de places d’aparcament per a persones usuàries del tren. També es continuarà avançant en la seguretat dels i les vianants, l’usuari més fràgil de la mobilitat, amb el repintat de senyalització a diversos carrers del Parc de Negocis.

Notícies relacionades

D’altra banda, quant a la mobilitat amb altres municipis l’any vinent està previst que estiguin acabades les obres de la C-245 que milloraran el transport públic i crearan un carril bici que unirà Castelldefels amb Cornellà.

Més notícies deViladecans a l’edició local d’EL PERIÓDICO

Temes:

Mobilitat