Or i bronze

El Handbiker Sergio Garrote torna a casa amb dues medalles dels Jocs Paralímpics de Tòquio

El corredor del Club Ciclista Sant Boi va aconseguir l’or en la contrarellotge i el bronze en la prova en ruta

El Handbiker Sergio Garrote torna a casa amb dues medalles dels Jocs Paralímpics de Tòquio

CPE

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El ciclista Sergio Garrote torna dels Jocs Paralímpics de Tòquio amb una medalla d’or i una altra de bronze en les competicions de ciclisme adaptat, que s’han disputat en el circuit Fuji Speedway.

El ja campió paralímpic ha tornat a Viladecans (Baix Llobregat) i ja ha tingut una trobada a Torre Baró amb l’alcalde del municipi, Carles Ruiz, que l’ha volgut felicitar pels seus èxits, i ha destacat que és «un exemple de resistència alhora que d’orgull de ciutat». Garrote, que també és membre del Club Ciclista Sant Boi de Llobregat, debutava aquest any en la cita olímpica.

Competicions

Aquest 31 d’agost Garrote va començar la seva etapa paralímpica. Ho va fer amb magnificència, aconseguint l’or en la contrarellotge individual de la modalitat MH2 amb una marca de 31:23.53 (26 centèsimes per davant del vigent campió mundial, l’italià Luca Mazzone i amb el francès Florian Jouanny completant el podi).

L’endemà l’esportista del Baix Llobregat sumava una medalla de bronze al seu palmarès a l’acabar tercer en la ruta de 52,8 quilòmetres, amb un temps d’1:24.25 (en aquest cas Jouanny va guanyar l’or i Luca Mazzone la plata).

En el ‘team relay’, amb el seu veí Israel Rider i Luis Miguel García-Marquina, el ciclista del Baix Llobregat va acabar en la cinquena posició amb un temps de 54:14, cosa que els va valer un diploma olímpic.

Handbiker des del 2015

Garrote és un dels set esportistes espanyols que ha guanyat més d’una medalla als Paralímpics de Tòquio, i tal com ha assenyalat ell mateix, «he fet història en l’esport paralímpic del meu país», ja que, en ‘Handbike’, per Espanya és la primera vegada que s’aconsegueix l’or.

Garrote, que practica ciclisme amb una ‘handbike’ des del 2015, declarava que «ni en els meus millors somnis podia imaginar aconseguir això aquí», i va dedicar l’or a la seva dona, a la seva filla i a la seva família, «que m’han aguantat molt».

Notícies relacionades

El ciclista de Viladecans utilitza cadira de rodes des que, el 2001, una caiguda des de la bastida d’una obra li va produir una lesió medul·lar.

Més notícies de Viladecans i Sant Boi a l’edició local d’EL PERIÓDICO