Subvencions

Viladecans posa en marxa noves ajudes per als negocis de la ciutat

El consistori preveu destinar 360.000 euros a subvencions dividides en dues línies d’ajudes per a sectors afectats

Viladecans posa en marxa noves ajudes per als negocis de la ciutat

Ayuntamiento de Viladecans

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Viladecans (Baix Llobregat) posa en marxa noves accions de suport econòmic destinades a persones autònomes i a les petites i mitjanes empreses amb l’objectiu de garantir la supervivència de les empreses de Viladecans. El pla preveu destinar 360.000 euros a subvencions dividides en dues línies d’ajudes per a sectors d’activitat, donant resposta així a la mesura 4 del pla de reactivació local 2021.

La primera línia d’ajudes es dirigeix al sector de la restauració amb una partida pressupostària de 180.000 euros, de manera que cada sol·licitant podrà rebre fins a 900 euros. La segona es destina a persones autònomes i pimes que tinguin un establiment físic a la ciutat, amb 180.000 euros pressupostats, de manera que es destinaran fins a 600 euros per sol·licitud. Aquestes dues línies de subvenció es poden sol·licitar fins al 31 de juliol i es gestionaran per ordre de petició fins que s’esgoti pressupost. Les subvencions no estan vinculades a cap despesa concreta. Per sol·licitar-les, les empreses només hauran d’estar al dia amb les seves obligacions tributàries o justificar que han rebut una pròrroga, ajornament o moratòria.

Subvencions locals

Aquestes subvencions locals se sumen a les línies d’ajudes en favor de les empreses atorgades per altres administracions públiques com les ajudes directes, la baixada del lloguer i subministraments o els erto, concedits pels governs de la Generalitat i d’Espanya. A més, durant l’estiu s’impulsaran dues noves línies d’ajudes empresarials per cobrir les despeses d’ubicació comercial i digitalització de les empreses.

Tramitació més senzilla

En la partida d’ajudes d’aquest any destaca la «simplificació i millora» de la tramitació de les sol·licituds, ja que s’haurà de presentar menys documentació gràcies a la interoperabilitat entre administracions. Les bases de la convocatòria es troben al portal de l’Ajuntament. La seva tramitació es realitzarà a la seu electrònica de l’ajuntament mitjançant un certificat digital.

Moneda local

Notícies relacionades

El 20% de la quantitat abonada en aquestes noves ajudes es farà en la moneda local Euro-Vilawatt per fer compres en establiments de la ciutat, donant una empenta al comerç local.

Més notícies deViladecans a l’edició local d’EL PERIÓDICO