CRISI DE LA COVID-19

Comdata anuncia finalment un ero per acomiadar 169 treballadors de Viladecans i Esplugues

L'empresa italiana justifica els acomiadaments per les pèrdues econòmiques de fins a 12 milions d'euros que hauria patit durant la crisi de la Covid-19

120 treballadors de Viladecans i 49 d'Esplugues es veuen afectats per una mesura que CCOO considera «molt extrema»

big 306132514070819 02

big 306132514070819 02 / Incasòl (DGCG)

1
Es llegeix en minuts
ACN

La multinacional italiana Comdata, antiga Digitex, ha anunciat que l’expedient de regulació d’ocupació  (ero) que preparava afectarà finalment 120 treballadors de Viladecans (Baix Llobregat) i 49 d’Esplugues de Llobregat (Baix Llobregat).

L’empresa va fer públic la setmana passada que fins a 700 treballadors de les dues poblacions del Baix Llobregat podrien estar afectats per l’ero. Llavors es van iniciar les reunions del període de consultes de l’expedient i, segons CCOO, Comdata justifica els acomiadaments per les pèrdues econòmiques de fins a 12 milions d’euros que hauria patit l’empresa.

CCOO considera que hi ha «falta de voluntat»

El sindicat s’hi mostra en contra, ja que considera que són mesures «molt extremes». Creuen que hi ha «infinitud de mesures de menor impacte», però que no s’han aplicat per «falta de voluntat» per mantenir una relació laboral «fluida» amb les plantilles de treballadors.

CCOO denuncia també que no hi ha hagut reunions prèvies de la direcció amb els comitès d’empresa dels centres i que no s’ha tingut en compte l’acord del govern espanyol amb els agents socials d’ampliar els ertos.

Notícies relacionades

Comdata té una plantilla de 3.000 treballadors a tot Espanya i 7 centres de treball. La decisió afecta tots els centres de treball, menys el de Talavera. L’empresa realitza serveis d’atenció al client serveis d’atenció al client per a empreses com CaixaBank, Iberdrola, Telefónica, Gas Natural i durant el confinament han sigut considerats «serveis essencials».

Més notícies d’Esplugues en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA