26 d’oct 2020

Anar al contingut

SALUT FEMENINA

Viladecans commemora 'online' el Dia d'Acció per la Salut de les Dones

La sociòloga Itsasne Gaubeka oferirà un curs virtual sobre la sexualitat i l'autocura femenina en temps de confinament

El Periódico

Viladecans commemora 'online' el Dia d'Acció per la Salut de les Dones

Aquest dijous 28 de maig es commemora el Dia Internacional d’Acció per la Salut de les Dones, que a Viladecans se celebrarà amb un taller ‘online’ sobre la sexualitat i l’autocura femenina en temps de confinament, que anirà a càrrec de la sociòloga Itsasne Gaubeka.

Aquesta activitat, que es farà a partir de les 17.30 h mitjançant l’aplicació jitsi.meet, pretén ser un espai per intercanviar idees i reflexions sobre la salut d’una manera integral i des d’una mirada feminista.  

Gaubeka és impulsora del projecte Gogara, que treballa el gènere i la sexualitat amb tallers creatius per a la població infantil, juvenil i adulta. Per participar en el taller, s’ha de fer una inscripció prèvia per correu electrònic o per telèfon.

L’origen de la celebració del Dia d’Acció per la Salut de les Dones es remunta a l’any 1987, quan en una reunió de la Xarxa Mundial de Dones pels Drets Reproductius celebrada a Costa Rica, la Xarxa de Salut de les Dones Llatinoamericanes i del Carib va proposar la seva celebració.

L’objectiu d’aquest dia és fer difusió de l’estat de salut de les dones, no només a físicament sinó també psicològicament, així com de les seves necessitats i demandes i del compromís de les administracions per donar-los resposta.

Més notícies de Viladecans a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA