SMART CITY

La Generalitat premia onze ajuntaments per les seves apostes d'innovació tecnològica per millorar la qualitat de vida

Puigneró aposta per ciutats «connectades», més sostenibles i més ben gestionades

smart-city-expo-world-congress

smart-city-expo-world-congress / RICARD CUGAT

1
Es llegeix en minuts
ACN

La Generalitat de Catalunya ha atorgat el distintiu ‘Soc smart’ a onze ajuntaments de tot Catalunya per la seva aposta estratègica per la innovació tecnològica com a eina per millorar la qualitat de vida dels seus ciutadans. Els premiats són Esplugues, Igualada, Lloret de Mar, Manresa, Mollerussa, Sabadell, Salou, Sant Feliu de Llobregat, Tarragona, Terrassa i Viladecans.

El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, ha entregat les distincions en el marc de l’Smart City Expo World Congressi ha destacat que es necessiten més ciutats «connectades i amb futur on es vulgui viure i es pugui emprendre, més sostenibles, més ben gestionades, amb més oportunitats laborals, més participatives i més democràtiques».

Tecnologia 5G

En l’acte d’entrega també s’ha presentat l’informe‘L’impacte de la 5G a les ciutats’, elaborat per la conselleria en col·laboració amb l’aliança 5G Barcelona.

Aquesta tecnologia permetrà obrir les portes a la primera ciutat 100% intel·ligent, ja que fins ara els impediments eren la gran velocitat i la gran amplada de banda necessària per gestionar les dades generades per a l’internet de les coses i processar en temps real.

Notícies relacionades

En aquest sentit, Polítiques Digitals ha assegurat que Catalunya «disposa de capacitats per convertir-se en un pol d’atracció per al desenvolupament tecnològic, de serveis i de nous models de negoci associats a la xarxa 5G».

Més notícies d’EspluguesViladecansSabadell i Terrassa en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA