TURISME

L'ocupació hotelera al Baix Llobregat creix i se situa en el 73% en el segon trimestre de l'any

És la comarca de l'entorn de Barcelona que va registrar més índexs d'ocupació entre l'abril i el juny, període en què va rebre 678.356 turistes

La zona de centre va ser la que va registrar una major ocupació (72,4%), tot i que la xifra només va augmentar respecte al 2018 a la zona del Delta (71,9%)

zentauroepp48733680 barcelona 21 06 2019 barcelona uso de las playas este verano190621162128

zentauroepp48733680 barcelona 21 06 2019 barcelona uso de las playas este verano190621162128 / RICARD CUGAT

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’ocupació hotelera al Baix Llobregat va créixer lleugerament en el segon trimestre de l’any, i es va situar en el 73% la xifra de places hoteleres ocupades, tres punts més que en el mateix període de l’any anterior, segons l’últim informe publicat per l’Observatori Comarcal del Baix Llobregat.

El Baix es converteix així en la comarca de l’entorn de Barcelona amb més ocupació registrada entre l’abril i el juny, període en el qual va rebre un total de 678.356 turistes, i va ser precisament l’últim mes de juny el que va batre el rècord de visitants aquest any, amb un 75,8% d’ocupació.

Les xifres superen la mitjana d’ocupació de la província de Barcelona tots els mesos, a excepció del març i l’abril, i situen la comarca per davant d’altres de pròximes com el Maresme (si bé aquesta va tenir més visitants que el Baix al juny) o el Vallès Occidental, en segona i tercera posició quant a ocupació.

Creix l’ocupació a la zona Delta

Per zones, la del Centre és la que va registrar un major nombre de visitants. Composta per CornellàEsplugues, Molins de Rei, Sant Joan Despí i Sant Just Desvern, va registrar un 72,4% d’ocupació hotelera en el segon trimestre –la mateixa xifra que l’any anterior–.

A més, va ser també la zona amb la mitjana tarifària més alta de tota la comarca, amb 71,8 euros de mitjana, superior als 63,7 que va registrar el 2018 i molt per sobre de la mitjana del Baix Llobregat, que se situa en els 68,1 euros, per sota de la registrada l’any passat.

A la zona del Delta, que comprèn els municipis de Castelldefels, Gavà, el Prat, Sant Boi i Viladecans, la taxa d’ocupació es va situar en el 71,9%, molt superior al 65,3% registrat entre l’abril i el juny de 2018, i va ser l’única zona que va registrar creixement, mentre que a la zona del Nord –Cervelló, Corbera, Martorell, Sant Andreu i Sant Esteve Sesrovires–, l’índex d’ocupació va ser del 69,1%, gairebé dos punts per sota de la registrada l’any passat.

Procedència i motius dels viatgers

La motivació més habitual dels viatgers allotjats al Baix Llobregat són els negocis (54%), seguit de les vacances (29%) i els esports (8%). Per procedències, abunda el mercat estranger (57% del total), que augmenta el seu pes respecte a l’any anterior en 5 punts i se situa sobretot a la zona Delta i als establiments de categoria superior.

La majoria de viatgers procedien de Catalunya (15%), Madrid (8%), França (6%), els Estats Units i el Canadà (6%), Regne Unit (5%), Andalusia i Alemanya (4%), mentre que en termes de creixement ha augmentat l’afluència de turistes procedents de la Xina (+2,3 punts), Andalusia (1,3 punts) i Japó (+1 punt), al contrari que la de viatgers de Catalunya, el Regne Unit o França, que ha disminuït.

Previsió d’ocupació

Notícies relacionades

Malgrat que l’ocupació prevista per l’Observatori per al tercer trimestre de l’any 2019 és lleugerament inferior a la registrada en aquest trimestre (68,7%), la valoració que fan els hotelers de la marxa del negoci i de l’ocupació creix respecte al trimestre anterior, fins al 7,9 i el 8 sobre 10 de valoració.

L’Observatori Comarcal del Baix analitza trimestralment les dades d’ocupació hotelera de la comarca a partir de les dades de la plataforma TDS-LABT de la Diputació de Barcelona, amb l’objectiu de conèixer l’evolució de l’activitat turística a les diferents destinacions de la província de Barcelona.

Temes:

Turisme