Infraestructures

La reforma de la plaça de les Palmeres crea la zona comercial per a vianants més llarga de Viladecans

Més de dos quilòmetres de carrers sense cotxes amb més de 160 establiments comercials i de restauració

dsc 0042

dsc 0042

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Les obres de la plaça de les Palmeres es van acabar la setmana passada, i suposen la construcció d’un punt neuràlgic per a la ciutat de Viladecans al connectar el barri de l’Eixample amb el Nucli Antic. Les obres també han servit per resoldre aspectes relacionats amb la mobilitat de la zona i destacar el paper de la plaça com un espai cívic i de convivència.

Un dels objectius de la reforma era unir els dos eixos comercials per a vianants de la ciutat, els carrers del Doctor Reig i de Jaume Abril. D’aquesta manera queda configurat un eix comercial amb una continuïtat de més de dos quilòmetres de recorregut, el més llarg de la comarca, que uneix, a més, els dos mercats municipals, el de la plaça de la Constitució i el de la plaça Europa. Entre els dos, els transeünts hi poden trobar més de 160 propostes comercials i de restauració.

L’alcalde de Viladecans, Carles Ruiz, explica que “en els últims 20 anys hem viscut el creixement de l’eix comercial del Doctor Reig i de Jaume Abril, que ha sigut un cas d’èxit. Ara, la transformació de la plaça de les Palmeres és un pas més de l’ambiciós projecte d’unir dos barris amb un passeig per a vianants de més de dos quilòmetres de llarg, creant tot un gran centre comercial a cel obert.”

Les obres també han volgut tornar a la plaça de les Palmeres la seva identitat de lloc de trobada i convivència, superant la condició actual de pas per a vehicles entre dos barris. Els treballs, amb una inversió municipal d’uns 250.000 euros, s’han executat en una única fase i han tingut una durada de quatre mesos i mig.

També han servit per millorar la xarxa de clavegueres i de serveis, renovar el mobiliari urbà i instal·lar bancs i papereres allà on l’espai ho ha permès. També s’ha renovat l’enllumenat públic dotant la zona de més intensitat de llum blanca.

Les obres han comportat algunes modificacions puntuals en la circulació de vehicles i en els accessos a la zona tant per als vehicles particulars com de serveis. Per minimitzar les afectacions, es van habilitar itineraris alternatius per a la circulació.

Notícies relacionades

En els propers mesos, es completarà l’eix comercial fins a la plaça de la Constitució, fent que l’últim tram del carrer del Doctor Reig també sigui de prioritat per als vianants. El nombre d’establiments comercials de l’Eix creixerà perquè s’afegiran el Mercat Municipal de la Constitució i les botigues, bars i restaurants de la plaça i el seu entorn.

Més notícies de Viladecans